NEC kon na de afgetekende overwinning van vrijdag drie punten bijschrijven, waardoor het twee plaatsen op de ranglijst klom. Aankomende vrijdag spelen de Nijmegenaren om 20.00 een uitwedstrijd tegen de nummer zeventien van de competitie: FC Dordrecht.

Afgelopen vrijdag had NEC geen kind aan Almere City, hoewel het eerste doelpunt pas na twintig minuten viel. Jonathan Okita volleerde de bal na een afgeslagen corner raak en leidde zo de doelpuntenregen van NEC in. Ook het tweede doelpunt kwam op naam te staan van Okita, hij schoot raak na een steekballetje van Jordy Bruijn. Kort voor rust liet Mathias Bossaerts een sterk staaltje acrobatiek zien. Een afvallende bal na opnieuw een corner kwam uit bij de verdediger die zich geen moment bedacht en hem met een uitmuntende omhaal in het net plaatste. Na rust volgde er nog twee doelpunten. Terry Lartey Sanniez behield het overzicht en zag Bruijn vrij staan in de zestien, die hem in alle rust verzilverde. Bossaerts zette de eindstand op het bord door de bal die weer vanuit een corner kwam in te tikken.

FC Dordrecht
De Schapenkoppen uit Dordrecht hebben sinds de degradatie in 2015 geen hoge ogen gegooid in de Eerste Divisie. Het beste resultaat sinds ze weer in de op één na hoogste divisie uitkomen was de dertiende plaats in het seizoen 2017-2018. Dordrecht staat nu na 26 wedstrijden met 21 punten op de 17e plaats. Daarmee hebben ze een grote achterstand op de middenmoot van de competitie.

Historisch gezien is de uitwedstrijd bij FC Dordrecht geen kansrijke voor NEC. De laatste decennia werd er nooit meer dan één punt mee terug naar Nijmegen genomen. De laatste uitwedstrijd in Dordrecht, tijdens de laatste speelronde van vorig seizoen, eindigde in een 3-3 gelijkspel. Anass Achahbar was tweemaal trefzeker voor NEC, het derde doelpunt werd gemaakt door Wojciech Golla.

De wedstrijd
Jack de Gier heeft vrijdag een keuze te maken wat het middenveld betreft. De afgelopen wedstrijd blonk Bruijn uit op het middenveld en ook Leroy Labylle heeft zijn draai gevonden in het midden. We willen graag weten wat jullie zouden doen in de positie van De Gier. Via een poll kun je stemmen op jouw favoriete middenveld.

Vrijdag fluit scheidsrechter Sander van der Eijk in Dordrecht om 20.00 voor het begin van de wedstrijd. We houden je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen via ons Twitterkanaal en RN7.

Foto: Orange Pictures