Vrijdagavond staat er een heetgebakerd duel op het programma. NEC neemt het in stadion De Vliert op tegen FC Den Bosch. Het duel is mede uit ‘angst voor rellen’ vervroegd naar 18.00 uur in plaats van de gebruikelijke 20.00 uur. Arbiter Van Boekel is aangewezen door de KNVB om dit duel in goede banen te leiden. Joshua Smits ontbreekt in het doel bij NEC. De Nijmeegse goalie is enkele maanden uitgeschakeld wegens een handblessure.
Almere City FC
Het worden onderhand cliché-voorbeschouwingen van NEC dit seizoen, maar toch blijft het inspirerend en leuk om te doen. Zo ook drie duels voor het einde van de competitie waarin NEC  op bezoek gaat bij “buurman” FC Den Bosch. Met nog drie duels te spelen kan het puntenaantal eindigen op 104 en zijn 100 doelpunten of meer nog niet uitgesloten. Hoe lekker moet dat gevoel zijn om op dit moment NEC’er te zijn?

De laatste wedstrijd die NEC speelde was in de eigen Goffert tegen Almere City FC. De Flevobewoners hebben net als NEC een periodetitel op zak en voetballen het seizoen ‘rustig uit’ waarna men zich volledig kan focussen op de na-competitie tegen hoogstwaarschijnlijk Go Ahead Eagles of NAC Breda. Het was dus vooraf eigenlijk een duel om des keizers baard. NEC won wederom. De Nijmegenaren boekten hun vijftiende (!) zege op rij en zijn daardoor de best presterende club van Europa. Doelpunten van Nijmeegse zijde kwamen op naam van Anthoy Limbombe en Sjoerd Ars. Almere City FC maakte de stand nog wat dragelijker door de 2-1 binnen te schieten via Boldewijn. Sjoerd Ars heeft de topscorerstitel bijna in de pocket. Met nog drie duels te spelen bedraagt de voorsprong op achtervolger Cas Peters van FC Emmen drie doelpunten.

FC Den Bosch
De Bosschenaren, die dit seizoen bivakkeren in de middenmoot van de Jupiler League, spelen vrijwel het gehele seizoen een bijrol. Waar vorig seizoen nog knap de play-offs voor promotie werd bereikt kent men dit seizoen een teleurstellend jaar. De Brabanders staan op de vijftiende plaats met 38 punten uit 35 duels. Wonderbaarlijk genoeg presteren de beloften van PSV, FC Twente en Ajax nog beter dan FC Den Bosch. De laatste wedstrijd die de ploeg van trainer René van Eck speelde was op bezoek bij De Graafschap. In de Vijverberg verloren de Brabanders met 2-0. De laatste keer dat FC Den Bosch uberhaupt een duel winnend wist af te sluiten was op 13 maart jl. In de eigen Vliert werden de beloften van FC Twente met 4-0 verslagen. Sindsdien hebben ze vier keer verloren en drie keer gelijkgespeeld.

Historie
Op 19 oktober van het vorige jaar won NEC het heenduel met 3-1. In de eigen Goffert waren Sjoerd Ars en Cristian Santos (2x) trefzeker voor de huidige kampioen van de Jupiler League. Op 21 november 2004 stonden beide elftallen voor het laatst tegenover elkaar in De Vliert. Het duel eindigde onbeslist in 0-0. Historisch gezien heeft NEC het altijd lastig op bezoek bij FC Den Bosch. Enkele seizoenen eerder in 2001 en 2000 verloor men met 2-1 en speelde het een jaar eerder met 1-1 gelijk. Geen makkelijke opgave voor de mannen van Ruud Brood willen ze de 100+ behalen.

Wedstrijdselectie
Ruud Brood kan tegen FC Den Bosch over een niet al te fitte en volledige selectie beschikken. Iraniër en vedette Alireza Jahanbakhsh komt dit seizoen niet meer in actie voor NEC. Het grote talent kampt met knieproblemen. Doelman Joshua Smits zal dit seizoen niet meer in actie komen. De minst gepasseerde keeper van de Jupiler League heeft een handblessure opgelopen en is naar verwachting begin volgend seizoen weer fit. Tot die tijd zal Mike van Hamel het doel moeten verdedigen. Ook Kevin Conboy ontbreekt tegen Den Bosch. De Deen pakte tegen Almere City FC zijn vijfde gele prent van dit seizoen en is daardoor automatisch één duel geschorst. Verder lijkt Brood over een voltallige selectie te beschikken voor het voorlaatste uitduel van dit seizoen.

Vermoedelijk opstelling NEC: Van Hamel; Gravenbeek, Van Eijden, Haitz, Leiwakabessy; Daemen, Foor, Breinburg; Limbombe, Ars, Santos.