Na drie speelrondes bivakkeert NEC in de top van de Jupiler League. Gezien de begroting en doelstelling van de Nijmeegse club is dit na speelronde 38 graag nog altijd het geval. Om dit doel te realiseren moet er vrijdagavond ook afgerekend worden met huidig hekkensluiter FC Den Bosch. De wedstrijd op het Bossche kunstgras tegen de plaatselijke FC staat onder leiding van de heer Jochem Kamphuis en begint om 20.00 uur.

Overrompeld
NEC trad vorige week vrijdag in eigen huis aan tegen middenmotor FC Eindhoven. De gasten uit Eindhoven waren de gehele wedstrijd de bovenliggende partij, creëerde de meeste kansen en hadden, zeker gezien de verhouding in het veld, het meeste recht op drie punten. Maar daar kwam het voor de gasten niet van. NEC was uiterst effectief, maar werd daarentegen vrijwel volledig overrompeld door de Eindhovenaren. Het was dat NEC-spits Sven Braken uiterst scherp en koel bleef voor het vijandelijke doel, want anders verliet NEC het heilige gras met nul punten. Door de winst haakte NEC, na het “puntverlies” in Deventer een week eerder, weer aan bij de top van de Jupiler League en zag het concurrenten Go Ahead Eagles en De Graafschap opnieuw punten verliezen.

Stroeve start
De Bosschenaren kennen en stroeve start van het seizoen 2017-2018. De ploeg van trainer Wil Boessen staat momenteel op de laatste plaats in de Jupiler League. In de eerste drie wedstrijden werd slechts een schamel puntje gepakt. Op bezoek in de polder bij Almere City FC werd het 1-1. De andere twee duels werden fors verloren. Op bezoek bij MVV Maastricht (3-0) en thuis tegen Jong AZ (1-3) ging de ploeg van Boessen kopje onder. Met slechts twee goals voor en al zeven tegengoals is hierdoor de laatste plaats momenteel toegewezen aan de Bosschenaren.

Bossche bol vs. Nijmeegse strijders
NEC is sinds 2000 vijf keer op bezoek geweest in stadion De Vliert. Van die vier ontmoetingen werd slechts een keer gewonnen. Dit gebeurde in april van het jaar 2015. Via respectievelijk Santos, Ars en Foor trok NEC de wedstrijd naar zich toe. In oktober in datzelfde seizoen kwamen de Brabanders op bezoek in Nijmegen. Ook toen werd dezelfde uitslag neergezet; 3-1. Opnieuw waren Ars en Santos (2x) trefzeker.

‘Juventus-impuls’
FC Den Bosch kent al jarenlang een goede samenwerking met Italiaanse topclub Juventus. De afgelopen seizoenen hebben de Bosschenaren hier ruimschoots gebruik van gemaakt. Maar ook dit seizoen verwelkomde FC Den Bosch Edoardo Ceria, Mattias Andersson en Giorgio Siani als spelers van Juventus. Eerstgenoemde tekende zelfs een contract voor één seizoen met de Brabanders, terwijl Andersson en Siani het voorlopig moeten doen met een verhuurperiode.