De eerste vrijdagavondwedstrijd is ook dit seizoen een feit: Excelior-uit kan de derde opeenvolgende overwinning worden voor de mannen van Vloet.
Alle kenners betitelden Excelsior vooraf als de gedoodverfde degradant van de Eredivisie, sommigen stelden zelfs dat de Kralingers zelfs niet één overwinning zouden boeken. Dat eerste lijkt op voorhand nog steeds geen gewaagde conclusie, het tweede feit is echter al gelogenstraft. Afgelopen weekend wist Excelsior de grote broer uit Rotterdam-zuid te verslaan. In de laatste minuut was het Guyon Fernandez die matig verdedigen van Feyenoord af wist te straffen. Toch kan gesteld worden dat Excelsior nauwelijks iets in de Eredivisie te zoeken heeft. Alex Pastoor, net als Mario Been gezegend met een sterke retoriek en óók voor het eerst op eigen benen bij Excelsior, heeft de jongste selectie onder zijn hoede van de hele Eredivisie. Afgelopen weken werd er gezocht naar ervaren versterkingen maar verder dan de beperkte Leen van Steensel en de derde keeper van FC Twente (Cees Paauwe) kwam men niet. Nog steeds hoopt men bij Excelsior op de helpende hand van de grote broer. Tot die tijd moet Pastoor zijn jonge, enthousiaste ploeg proberen zoveel mogelijk punten te laten pakken. Een betere motivatie voor de spelers is er dan ook niet: er lijkt niets te verliezen voor Pastoor en zijn mannen.
In Nijmegen is het rustig. Met twee overwinningen, waaronder het doelpuntenfestein tegen Willem II, is de ploeg op de tweede plaats aanbeland. Met een derde overwinning zou er direct een groot worden geslagen naar de concurrenten onderin. Met name met het oog op het komend programma zal NEC zich nog niet rijk rekenen, maar de goede start is een absolute meevaller. Ook een meevaller was het samenspel van de vier voorwaartsen afgelopen zondag. Chatelle, George, Schöne en Vleminckx konden elkaar na twee trainingen al moeiteloos vinden en gleden bij vlagen door de Tilburgse defensie. Dat belooft wat voor de toekomst, mits het team bij elkaar blijft. Nog steeds zingt de naam van Schöne rond in Enschede mochten er spelers daar vertrekken.