Na de eclatante 3-0 overwinning op ADO Den Haag, waarin NEC zichzelf van hun beste kant liet zien, speelt het zondagmiddag de ‘lunchwedstrijd’ tegen Excelsior. Om het jaar goed af te sluiten zou een overwinning op Woudenstein heel erg welkom zijn. Het duel dat zondag om 12.30 uur aanvangt wordt geleid door Christiaan Bax. Bax maakt zondag tevens zijn debuut in de Eredivisie.

“Loempia-hey!" 
NEC kon ADO Den Haag niet op een beter moment treffen dan vorige week zaterdag. In Den Haag wordt sinds enkele weken klaarblijkelijk de koude oorlog gevoerd. Deze onrust was ook duidelijk zichtbaar bij de Hagenezen. De ploeg die het vaak van strijd en inzet moet hebben, werd in het eerste kwartier volledig overbluft en overlopen door een fris spelend NEC. Hierdoor stonden de Nijmegenaren al na twaalf minuten (!) op een 2-0 voorsprong. Ongekend weelde voor de ploeg die normaliter moeilijk tot scoren kan komen. Máyi, Dumic (een eigen goal) en Rayhi besliste al in het eerste bedrijf de wedstrijd.

Na rust had NEC veel verder kunnen uitlopen, maar dat achterin de ‘nul’ werd gehouden is ook niet verkeerd. De sfeer in De Goffert was door de 3-0 voorsprong natuurlijk super. Zelf opgezette liederen als ‘loempia-hey, loempia-ho’ of ‘wij gaan Chinees halen’ galmden van de tribunes in de koude maar sfeervolle Goffert.

NEC is er weer, al is het maar omdat er voor de vierde keer dit seizoen gewonnen werd, want als je wint…..