Na de ongekende deceptie van vrijdag staat de volgende wedstrijd van NEC alweer op het programma. Op tweede paasdag komt SC Telstar naar De Goffert toe. De druk op de selectie, directie en staf kan bijna niet hoger.

Met de zeperd in Eindhoven, waar we verder geen woorden aan vuil gaan maken, gooide NEC de titelkansen te grabbel. Het resterende programma is ook niet bepaald in Nijmeegs voordeel. Fortuna gaat nog op bezoek bij de nummers 16, 19 en 20. NEC kruist daarentegen de degens met twee ploegen uit de top 5.

En zelfs al zouden de Fortunezen ergens een steekje laten vallen, niets wijst erop dat NEC niet hetzelfde overkomt. Veel supporters lijken zich al neergelegd te hebben bij het spelen van de nacompetitie of zelfs nog een jaar Eerste Divisie-voetbal. Nog een jaar naar Helmond, Velsen-Zuid en Emmen. Toch moeten we met z’n allen achter de ploeg blijven staan tot het definitief gameover is. Wellicht hebben we net zoveel geluk als Roda (14/15) of NAC (16/17).

De laatste editie van NEC-Telstar was alles anders. Toen kon NEC rustig naar de titel toe voetballen met een riante voorsprong van zo’n 15 punten op FC Eindhoven. De Nijmegenaren wonnen met 2-0 door doelpunten van Christian Santos en Kristján Emilsson. Het laatste treffen met Telstar was daarentegen minder succesvol. Na negen overwinningen op rij kwam er in Velsen-zuid een einde aan de zegereeks: de Witte leeuwen wonnen met 3-2.

NEC kwam knap terug van een 2-0 achterstand tot 2-2, maar zag niet veel later alsnog de winnende treffer vallen: Melvin Platje profiteerde van een blessure bij Ted van de Pavert. NEC en Telstar stonden al 40 keer eerder tegenover elkaar. De Nijmegenaren pakten 24 keer de volle buit, deelden acht keer de punten en keerden acht keer met lege handen huiswaarts.

Telstar moet het maandag stellen zonder haar topscorer Novakovich (18 goals), die vrijdag tegen zijn vijfde gele kaart aanliep. De bezoekers delen momenteel de vierde plaats op de ranglijst met Jong PSV en zijn zo goed als zeker van de play-offs. Het seizoen kan daar eigenlijk al niet meer stuk.

De wedstrijd trapt maandag af om 14:30 uur en het is de eerste keer dit seizoen dat NEC niet om 20:00 uur aan de wedstrijd start. Het duel is LIVE te zien op FOX Sports 7, wat betekent dat je alleen via je PC of tablet de wedstrijd kunt zien. De KNVB heeft Christian Bax aangesteld om het duel in goede banen te leiden. De laatste keer dat hij een Nijmeegse wedstrijd floot versloeg NEC Go Ahead Eagles met 5-1.

Lees ook: Bikel, Delle, Heinloth en Paes weg bij NEC

Foto: Rob Koppers