NEC krijgt vrijdagavond de kans om zich te revancheren van de teleurstellende 3-2 nederlaag bij Telstar van afgelopen maandag. FC Dordrecht komt op bezoek en om het niet nóg spannender te maken in de Jupiler League moet er in eigen huis gewonnen worden.

We omschreven het uitduel met Telstar eerder als ‘een horroravond’. Misschien ietwat overdreven, maar op een maandagavond op kunstgras onderuit gaan tegen Telstar en óók nog drie spelers verliezen, is wel degelijk een flinke domper voor de Nijmegenaren. Guus Joppen, Mohamed Rayhi en Ted van de Pavert keren door de opgelopen blessures pas volgend jaar weer terug. Het wordt dus puzzelen voor trainer Adrie Bogers, die tegen Telstar Arnaut Groeneveld miste.

Ondanks de nederlaag tegen Telstar staat NEC er met een voorsprong van vier punten op Jong Ajax en Fortuna Sittard (die maandag wel wonnen) nog goed voor. Maar maandag werd wel duidelijk dat NEC er nog lang niet is, zelfs niet na acht zeges op rij, en dat het ook zomaar kan voorkomen dat je als ‘het grote NEC’ verliest van Telstar. Het mag niet gebeuren, maar het gebeurt wel. Wat vooral beter moet, is het spel. Want dat was tegen Telstar bij vlagen bepaald niet sterk.

De tegenstander
Een reeks van acht overwinningen zal Dordrecht dit seizoen waarschijnlijk niet neerzetten. Tot nu toe won de ploeg nooit meer dan één keer achter elkaar. De formatie van trainer Gérard de Nooijer begon met een 5-1 nederlaag tegen Fortuna Sittard, won van onder andere Jong FC Utrecht, FC Eindhoven en Go Ahead Eagles, maar ging ook hard onderuit tegen Telstar, FC Den Bosch en afgelopen maandag nog Jong Ajax. Er lijkt geen peil op te trekken.

Selectie
Gezien de afwezigheid van Joppen, Van de Pavert en Rayhi zal de opstelling er vrijdag anders uitzien. Michael Heinloth lijkt de logische vervanger van Joppen en centraal achterin zijn er met Frank Sturing en Suently Alberto genoeg opties.

Foto: Rob Koppers