Zondagmiddag staat de mini-derby van Gelderland weer op het programma. De laatste ontmoeting tussen beide clubs in Doetinchem eindigde in een 0-2 overwinning voor NEC. Aan NEC de taak om dit zondag te evenaren. De wedstrijd tegen de "Superboeren" vangt om 14.30 uur aan en staat onder leiding van Allard Lindhout.

Terug op aarde
Afgelopen zaterdagavond speelde NEC in eigen huis tegen AZ. Het werd uiteindelijk een ontluisterende nederlaag. NEC verloor sinds 23 augustus 2015 weer eens een duel in eigen huis. Zonde, want op papier waren beide elftallen gelijkwaardig en leek een 0-3 nederlaag er op voorhand totaal niet aan te komen. Mede omdat NEC enkele dagen eerder nog FC Twente versloeg met 2-0. Door de nederlaag kwamen de mannen van trainer Ernest Faber weer met beide beentjes op de grond. De Nijmeegse formatie, welke tot op heden de beste promovendus in de Eredivisie is, staat nog altijd op een keurige vijfde plek met slechts twee punten achterstand op nummer drie Feyenoord.

“Winning mood”
De Graafschap, die iedereen op voorhand al had afgeschreven wat betreft het halen van nacompetitie, laat staan lijfsbehoud, lijkt toch de laatste strohalmpjes te pakken. Twee weken terug werd op woensdagavond ADO Den Haag met een 3-1 nederlaag naar huis gestuurd. En omdat Cambuur haar duel verloor zijn de Doetinchemmers de Friezen tot op twee punten genaderd.
De Graafschap verkeert in een soort winning mood en is er op gebrand om zondagmiddag drie punten te pakken tegen de “buren” uit Nijmegen.
De Graafschap speelde afgelopen zaterdag in Eindhoven haar laatste competitiewedstrijd. Al gauw keken de bezoekers tegen een 3-0 achterstand aan, maar de Superboeren rechtten hun rug en kwamen zelfs terug tot 3-2. Lang leek een stunt in de maak, maar PSV-aanvaller Pereiro besloot om er alsnog 4-2 van te maken. Daardoor blijven de mannen van Vreeman hekkensluiter, maar is directe degradatie nog lang niet uitgesloten.

Onderlinge duels
Op 7 november 2015 troffen beide ploegen elkaar voor het laatst. In een oerdegelijk duel ging NEC uiteindelijk met de zege aan de haal; 2-0. Beide doelpunten kwamen op naam van Christian Santos. De Duitse-Venezolaan blijft zoals bekend tot het einde van het seizoen in het rood-groen-zwart voetballen.
Van de laatste tien ontmoetingen op de Vijverberg, in alle competitie meegerekend, won NEC er slechts twee. De laatste keer dat dat in Eredivisie-verband gebeurde was op 6 november 2010. Cultheld en Belg Björn Vleminckx zette NEC naar zijn hand middels een fabuleuze hattrick. Het duel eindigde uiteindelijk in een 1-4 overwinning voor NEC. Op 10 september 2011 kwam NEC als laatst op bezoek in Doetinchem in Eredivisie-verband. De Nijmegenaren verloren met 1-0.
Het verschil tussen nummer vijf NEC (34 punten) en De Graafschap nummer achttien (11 punten) bedraagt maar liefst 23 punten. (!)

Wedstrijdselectie
Waar in de voorgaande wedstrijd tegen AZ Marcel Appiah nog de rechtsback positie invulde, staat Todd Kane weer op “zijn” positie na het uitzitten van zijn één wedstrijd schorsing. Gregor Breinburg lijkt het duel met zijn oude werkgever niet te halen. De middenvelder liep een vervelende knieblessure op na een ongelukkige botsing met een FC Twente-verdediger. Of NEC-trainer Faber Marcel Ritzmaier op het middenveld posteert naast Navarone Foor en Janio Bikel is nog twijfelachtig. Idemdito voor de positie rechts voorin. Marcel Appiah, Joey Sleegers of Marcel Ritzmaier zijn allen inzetbaar op die positie.

Zondagmiddag reizen er 460 NEC-supporters mee naar Doetinchem.

Vermoedelijke opstelling NEC: Jones [C]; Kane, Dumic, Golla, Woudenberg; Bikel, Foor, Ritzmaier; Sleegers, Santos, Limbombe