Na de (ongeldige) nederlaag van vrijdag tegen Jong Ajax, wacht maandag alweer FC Oss. In eigen huis spelen de Nijmegenaren de vierde wedstrijd in tien dagen. Het kampioenschap lijkt verder weg dan ooit. Het gat tussen koploper Fortuna Sittard en NEC bedraagt vier punten, met nog vier wedstrijden te gaan.

De blamerende wedstrijd tegen Jong Ajax kreeg overigens nog een staartje. Bij Jong Ajax begon Teun Bijleveld in de basis, die afgelopen week zijn vijfde gele kaart van het seizoen had gepakt. Door die kaart had hij niet mogen spelen tegen NEC. De wedstrijd moet daardoor worden overgespeeld.

De laatste ontmoeting tussen NEC en FC Oss is nog niet zo heel lang geleden. In eerste instantie zou de wedstrijd in en tegen Oss voor de winterstop plaatsvinden, maar vanwege de sneeuw werd die wedstrijd over de winterstop heen getilt. De wedstrijd liep uit op een blamage. Door onder andere twee eigen doelpunten van NEC-verdediger Frank Sturing, ging NEC met 3-0 onderuit. Vanaf die wedstrijd begon de slechte reeks in uitwedstrijden onder Pepijn Lijnders.

FC Oss wist vrijdagavond wel te winnen, de ploeg van Klaas Wels, scoorde drie keer tegen RKC Waalwijk (3-1). Fatih Kamaci had met twee goals een groot aandeel in deze wedstrijd. De bezoekers bezetten momenteel de veertiende plaats in de Jupiler League en zijn nog altijd in de race voor de play-offs.

In de vorige thuiswedstrijd tegen FC Oss op 26 oktober 2014 werd het 3-1 in het voordeel van NEC. Destijds scoorden Christian Santos, Alireza Jahanbakhsh en Sjoerd Ars de doelpunten.

Bij NEC ontbreekt in ieder geval Mohamed Rayhi, hij is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. Of Sven Braken in actie zal komen is nog niet bekend. Hij viel tegen Jong Ajax weer uit, omdat hij last kreeg van de blessure die hij opliep tegen Telstar. 

Maandagavond wordt er om 20:00 afgetrapt in het Goffertstadion. De wedstrijd is LIVE te zien op FOX Sports 5. Natuurlijk zijn er ook nog kaarten te verkrijgen om de wedstrijd in het stadion te bekijken.

Foto: Orange Pictures