Aanstaande zaterdag staat in De Goffert de bekerfinale tussen de A1 van NEC en Vitesse op het programma. Voor het team van trainer Rene Koster de kans om het nu al succesvolle seizoen af te sluiten met een mooie prijs. Hoe ging het tijdens de vorige ontmoetingen? 

03-10-2015: Vitesse A1 – NEC A1: 2-4
De eerste ontmoeting tussen de twee ploegen vond plaats op Papendal in Arnhem. De openingstreffer kwam er via Ragnar Oratmangoen, die pas zijn eerste contract bij NEC tekende. Tim Waterink, die in het seizoen 2014-2015 nog uit kwam voor Vitesse, wist drie maal te scoren en de stand op 0-4 te zetten. Dit mede door goed werk van Thijmen Goppel die een assist voor zijn rekening nam en een strafschop mee kreeg. 

Na rust kwam Vitesse nog terug tot 2-4, maar door goed keeperswerk van Dani Centen bleef de Nijmeegse formatie overeind. 

16-01-2016: NEC A1 – Vitesse A1: 2-1
Na de overtuigende overwinning op de Arnhemmers in de eerste ontmoeting bleef het scorebord in Nijmegen lang op 0-0 staan. Beide teams kregen de nodige kansen, maar wisten deze niet te verzilveren. Toch werd er vlak voor rust nog gescoord. Een indraaiende vrije trap van Emilio Prieto liet de Arnhemse doelman kansloos (1-0).

Jay-Roy Grot, die inmiddels zijn wedstrijden in het eerste speelt en waarschijnlijk aanstaande zaterdag niet meedoet verdubbelde de score in de 44ste minuut. Daarmee gingen de ploegen rusten met een 2-0 voorsprong voor NEC. Na 65 minuten wist Vitesse de aansluitingstreffer te maken, maar verder dan dit kwamen ze niet.

19-03-2016: Vitesse A1 – NEC A1: 1-2
De derde en laatste ontmoeting tussen beide teams in de competitie vond wederom plaats op Papendal. De eerdere overwinningen van NEC beloofde al niet veel goeds voor de Arnhemmers. 

Toch kwam de ploeg die afgelopen drie maal won van Ajax op een 1-0 voorsprong. Het was daarna tijd voor de ploeg van Rene Koster om de situatie recht te zetten. Na rust werd er dan ook orde op zaken gesteld. Tim Waterink maakte zijn vierde treffer in drie ontmoetingen met zijn oude werkgever en liet maar eens zien dat hij een spits met de nodige potentie is. Middenvelder Vincent Tel wist toen hij een kans kreeg om te schieten wat hij moest doen: de trekker overhalen. De keeper van de Arnhemmers bleek kansloos en de punten gingen wederom mee naar Nijmegen: 1-2.

Op basis van deze wedstrijden zou je zeggen dat NEC zaterdag favoriet is, maar het scorebord staat gewoon weer op 0-0. Weer trekken wij ten strijde! 

Speciaal dank aan Tom Schenk voor alle info rondom de vorige ontmoetingen