Nadat NEC de topper in de Jupiler League won van concurrent Roda JC, spelen de mannen van trainer Ruud Brood woensdagavond een bekerduel. Opponent die avond is AZ uit Alkmaar. De wedstrijd in Alkmaar zal om 19.00 uur aanvangen en wordt geleid door Tom van Sichem.
Roda JC – NEC
Onder toeziend oog van ruim 1.000 meegereisde Nijmeegse fans sloeg NEC een gat van zes punten met concurrent Roda JC. De winnende goal werd gemaakt door Anthony Limbombe. De talentvolle Belg kopte vlak voor rust de 0-1 tegen de touwen. Het was vrijwel het enige lichtpuntje in het tegenvallende duel waar ruim 16.000 toeschouwers op afkwamen. NEC stond verdedigend zijn mannetje en creëerde redelijk wat kansen, maar tot een grotere marge kwam het niet.
AZ

Sinds John van den Brom is aangesteld als nieuwe trainer van Alkmaar Zaanstreek presteren de mannen uitstekend in de vaderlandse competitie. Van de voorgaande acht wedstrijden werd maar één keer verloren. NEC is dus gewaarschuwd. Zondag speelde AZ de laatste wedstrijd. Deze werd met 2-2 gelijkgespeeld tegen Feyenoord in De Kuip. De Alkmaarders gingen met een 0-2 voorsprong de rust in, maar eindigden het duel toch met een gelijke stand.

AZ kwam tot de achtste finales van het vaderlandse bekertoernooi door amateurvereniging EVV met 0-1 te verslaan. Vervolgens werd er met 0-2 gewonnen bij topklasser GVVV.

Geschiedenis

Van de voorgaande tien onderlinge duels verloor NEC er maar twee. Er werd daarentegen maar twee keer gewonnen van de Alkmaarders. Zes keer eindigde het in een gelijke stand. De laatste keer dat NEC tegenover AZ stond was op 13 april jongsleden. In Alkmaar werd het 1-1 door een late goal van Kevin Conboy. De laatste zege van NEC in Noord-Holland dateert van 20 oktober 2012. De Nijmegenaren keerden met een 0-2 eindstand terug naar Nijmegen. De goals kwamen op naam van Ryan Koolwijk.
Wedstrijdselecties

De wedstrijdselectie voor woensdag zal niet veel verschillen met afgelopen vrijdag. De geblesseerden Paco van Moorsel, Marcel Appiah, Tobias Haitz en Kristian Émilsson trainen nog altijd niet mee. De formatie en opstelling zal vermoedelijk hetzelfde zijn als tegen Roda JC. AZ-trainer John van den Brom kan net zoals zijn collega Ruud Brood over een fitte en volledige selectie beschikken. De Alkmaarders kwamen ongeschonden uit de strijd tegen Feyenoord.

NEC zal door ongeveer 130 supporters worden ondersteund in Alkmaar.

Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Breinburg, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe