NEC treedt aanstaande vrijdag in speelronde negen aan tegen Almere City FC. De formatie van Ruud Brood kan in deze wedstrijd de eerste periodetitel van het seizoen pakken. Het duel van vrijdagavond, waar het uitvak wederom bomvol zit met 350 NEC’ers, zal beginnen om 20.00 uur en wordt geleid door Edwin van de Graaf en assistenten Balder en Hubers.
NEC is weer NEC, althans daar lijkt het op. De formatie uit de Waalstad presteert tot op heden uitstekend. Van de voorgaande acht duels werden er zeven winnend afgesloten. Alleen tegen Jong PSV werd er ongelukkig met 1-0 verloren. Het positiespel en het aanvallende voetbal is weer herkenbaar geworden voor de NEC-supporter. In de thuisduels tegen FC Eindhoven, Fortuna Sittard, RKC Waalwijk en FC Emmen werd er meer dan verzorgd positiespel gespeeld en werd iedere tegenstander met schaamrood op de kaken huiswaarts gestuurd door met dikke cijfers te winnen. 
De tegenstander van NEC, Almere City FC, kende een prima seizoenstart. De formatie van trainer Fred Grim won haar eerste thuiswedstrijd dik verdiend van MVV Maastricht. Het werd maar liefst 5-0. Erna volgde een serie van nederlagen tegen De Graafschap (3-0), Jong FC Twente (0-1), FC Eindhoven (2-1) en Telstar. (3-1) Vervolgens werd er tussendoor gewonnen van concurrent FC Oss, maar de laatste twee duels werden verloren door de ploeg van Fred Grim met 3-2 van VVV Venlo en 3-0 van Sparta Rotterdam.
Hoewel de periodetitel voor het oprapen ligt voor de Nijmegenaren zijn er nog twee ploegen in de race voor de eerste felbegeerde prijs van het seizoen. Het eveneens gedegradeerde Roda JC heeft net zoveel punten als NEC, (21) maar een veel minder doelsaldo. Daarachter volgt FC Volendam met 19 punten uit 8 duels. De wijdbroeken kunnen bij verlies van NEC én Roda JC alsnog de periodetitel pakken, maar dan moet men eerst zelf winnen in Sittard tegen Fortuna. Roda JC, runner-up dus achter NEC, kan bij een verlies of gelijkspel van NEC tegen Almere City haar eerste prijs van het seizoen pakken. Maar dan moeten ook zij eerst zelf zien te winnen van Jong PSV. Al met al zal het een aantrekkelijke en spannende speelronde in de Jupiler League worden. Voor de thuisblijvers wordt het duel tegen Almere City live uitgezonden op FOX Sports kanaal 5.
NEC-trainer Ruud Brood kan net zoals in het duel met De Graafschap over een vrijwel volledige selectie beschikken. Sjoerd Ars, die niet de volle 90 minuten speelde tegen De Superboeren, lijkt volledig hersteld te zijn en zal dus naar aller waarschijnlijkheid ook starten in de basis. Of het Belgisch-talent Anthony Limbombe vanaf de linkerflank zijn acties mag laten zien is nog twijfelachtig, want ook hij kwam niet geheel ongeschonden uit de strijd met Ajax Amateurs en De Graafschap. Verder zal Paco van Moorsel nog ontbreken in de selectie en zal hij worden vervangen door Navarone Foor.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits, Appiah, Van Eijden, Haitz, Conboy; Daemen, Breinburg, Foor; Limbombe/Santos, Ars/Émilsson, Jahanbakhsh