Terwijl de sneeuw Nederland in zijn greep heeft kan NEC er vanuit gaan dat de wedstrijd aankomend weekeinde doorgaat. In de overdekte Amsterdam ArenA is zaterdag Ajax de tegenstander.
Competitie: Eredivisie
Datum: Zaterdag 4 december
Tijd: 18:45 uur
Scheidsrechter: Ed Janssen
Stadion: Amsterdam ArenA (Amsterdam)
Nadat op een haar na de landstitel werd gemist in Nijmegen afgelopen seizoen leek het voor de Amsterdammers niet lang meer te duren voordat er weer écht feest kon worden gevierd. Dit seizoen zou het onder Martin Jol allemaal goedkomen: in 2010 waren de Godenzonen nauwelijks te verslaan en verkoos Marko Pantelic, als enige basiskracht, voor een toekomst elders. Hoe anders is dat maanden later? Ajax verloor thuis van ADO Den Haag en FC Utrecht en kreeg van Real Madrid tweemaal een genadeloze oorwassing. Toch lonkt nog plaatsing voor de Europa League, enkele dagen na de wedstrijd tegen NEC, in en tegen Milan.
Sterspeler Luis Suarez zal die wedstrijd wel meemaken, die tegen NEC echter niet. Na de wedstrijd tegen PSV sprak de Nederlandse voetbalwereld schande van het bijtincident. Otman Bakkal was het provocerende slachtoffer en Suarez werd voor zeven wedstrijden uitgesloten. Zijn basisplaats werd afgelopen week ingenomen door Miralem ‘Mickey’ Sulejmani die, wanneer hij 90 minuten speelt, nog wel eens kenmerken vertoont van de topper die hij in Heerenveen was. Samen met Mounir El Hamdaoui staat er dus genoeg klasse voorin bij de Amsterdammers, op het middenveld blijft het echter behelpen. Vorig jaar waren Siem de Jong, Eyong Enoh en Demy de Zeeuw een complementair trio, dit jaar spelen zij allen ondermaats en vrezen wekelijks voor een plekje op de bank.
Wie enkele maanden geleden had getipt dat Luis Suarez onder Björn Vleminckx zou staan op de vaderlandse topscorerslijst was waarschijnlijk opgesloten. Inmiddels is duidelijk dat de trefzekere Belg tot minimaal medio februari zal verkassen boven de Uruguayaan. International Vleminckx zal het vermoedelijk opnemen tegen twee landgenoten. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld staan sinds kort weer samen achterin bij Ajax. Waar de Nijmegenaren normaliter bij voorbaat kansloos werden geacht mag men, gezien de resultaten van gelijkwaardige clubs in de ArenA, hopen op een stuntje.