Na de overwinning in december in en tegen Groningen mag NEC zich wederom opmaken voor een lastige uitwedstrijd in het bekertoernooi. Woensdag reist NEC, gesteund door minimaal 600 supporters, af naar Amsterdam voor de kwartfinale tegen Ajax.
Ajax mist in het duel morgen sowieso topscorer en sterspeler Luis Suarez. De aanvaller liep tegen de amateurs van WHC (gewonnen met 1-14) tegen een domme gele kaart aan. Wel weer fit is Marko Pantelic; de afgelopen weken stond de centrumspits nog aan de zijlijn wegens een blessure maar hij kan waarschijnlijk starten.
In de wedstrijdselectie ontbreken naast Suarez ook Eyong Enoh, die onlangs werd uitgeschakeld met Kameroen voor de Afrika Cup. Oud-NEC’er Rob Wielaert zit wederom niet bij de selectie; Dennis Rommedahl, die vorig jaar geen moment wist te imponeren, staat misschien zelfs in de basis bij de Ajacieden.
Wiljan Vloet kan woensdag in de vroege avond weer beschikken over Arek Radomski. De middenvelder keert, net als Demy de Zeeuw aan Ajax-zijde, terug van een schorsing. Het is niet ondenkbaar dat Vloet kiest voor een middenveld met alledrie zijn controleurs in de lastige wedstrijd tegen Ajax zodat Jeffrey Sarpong vanaf de flanken voor gevaar kan zorgen. Erton Fejzullahu zou in dat geval het meest logische slachtoffer zijn van een meer behouden tactiek.
De enige en laatste keer dat NEC in Amsterdam wist te vinden is al ruim vijftien jaar geleden; toen werden de Amsterdammers in de halve finale van de beker(!) de voet dwars gezet door onder andere een doelpunt van Cees Lok.