Woensdagavond start om 21:00 de wedstrijd ADO Den Haag – NEC. Drie wedstrijden voor het einde van de competitie moeten beide ploegen er alles aan doen om de nacompetitie te ontlopen.
ADO, inmiddels zonder de op nonactief gestelde trainer, Atteveld wist afgelopen weekend te stunten in Utrecht. Tegen een lamlendige FC wist ADO met 2-0 te winnen en passeerde op die manier Sparta op de ranglijst. Toch blijft het onrustig in de hofstad. Dit alles begon vorig seizoen toen André Wetzel terugtrad als trainer en zich ging focussen op de lange termijn van de club. Raymond Atteveld werd coach en dan ontstaan er wel vaker problemen. Bij Den Haag spraken acht basisspelers zelfs uit niet langer onder de trainer te willen voetballen en zouden op eigen verzoek het seizoen afmaken bij de beloften. Na enkele vormen van spoedberaad werd Atteveld op nonactief gesteld. Hij is nog elke wedstrijd aanwezig en ADO sluit niet uit dat hij per volgend seizoen weer een rol gaat vervullen bij groen-geel.
Voetballend lijken de spelers bevrijd. In eenzelfde concept wisten de spelers nu wel een portie dadendrang te koppelen aan opofferingsgezindheid en werklust. Dit gaat nog steeds in een 4-3-3 systeem, zoals Atteveld dat ook al hanteerde. Meest opvallende speler, sowieso de laatste weken, is Ricky van den Bergh. De ras-Hagenees kwam afgelopen zomer over van Heracles, werd uit de selectie gezet, maakte goals, raakte meermaals weer de lat en stond er zelfs onder. De wedstrijd tegen Ajax hield hij zelfs 15 minuten lang ‘zijn’ doel schoon maar moest uiteindelijk capituleren op een schot van Toby Alderweireld. Bij winst zal ADO overigens over NEC heen gaan. Zaak blijft echter dat de Nijmegenaren drie ploegen onder zich houden. RKC en Willem II lijken zekerheidjes voor degradatie/nacompetitie, plaats 16 blijft echter in het zicht.
Is er nog reden tot vrees voor de Nijmegenaren? De kans lijkt uiterst klein dat er nog vier ploegen boven NEC komen. Wie echter op een verlies rekent tegen zowel ADO als VVV zal direct zeggen dat Sparta dan hopelijk niet haar achterstand inhaalt. Een spannende week dus voor de Nijmegenaren die het goede resultaat tegen AZ een passend vervolg moeten geven. Wie daar niet aan bijdraagt is Björn Vleminckx. De Belg maakte in de eerste helft een domme overtreding op de middenlijn en is geschorst door zijn vijfde gele kaart. Logische vervanger lijkt Erton Fejzullahu die verdienstelijk en hardwerkend inviel.