Na een ellenlange periode zonder overwinning boekte NEC vorige speelronde in de eigen Goffert dan eindelijk een 3-1 zege op Heracles Almelo. Om de zege een goed vervolg te geven, zou een positief resultaat op bezoek bij ADO Den Haag zeer welkom zijn. Het duel tegen de hekkensluiter van de Eredivisie vangt zaterdagavond om 18.30 uur aan en staat onder leiding van Bas Nijhuis.

Juichen
22 januari was de datum waarop NEC voor het laatst met drie punten aan de haal ging. Ruim anderhalve maand en vijf nederlagen verder leverde het treffen met Heracles Almelo een welkome driepunter op. Armenteros zette de gastheren via een strafschop op 0-1, maar NEC kwam de achterstand gauw te boven. Julian von Haacke en Michael Heinloth rechtte met mooie doelpunten de rug voor de Nijmegenaren. In de laatste tien minuten van het duel wist Heraclied Justin Hoogma de bal ongelukkig achter zijn eigen doelman te werken. De eindstand werd hierdoor 3-1 in het voordeel van de Nijmegenaren. De rood-groen-zwarten konden eindelijk weer juichen. Bovendien werd door de zege afstand genomen van de degradatieplaatsen.

Recentste resultaten ADO
FC Utrecht – ADO Den Haag 1-1
ADO Den Haag – FC Twente 1-1
ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
Go Ahead Eagles – ADO Den Haag 3-1
ADO Den Haag – Vitesse 0-2

Gezien de laatste vijf resultaten van de Hagenaars lijken ze ietwat uit hun schulp te kruipen. De rode lantaarndrager stelde een maand geleden Alfons Groenendijk aan als opvolger van Zjelko Petrovic. De laatste vier duels onder Groenendijk leverde echter nog geen zege op, maar tegen subtoppers Feyenoord, FC Twente en FC Utrecht werden respectievelijk twee punten gepakt. De opgaande lijn lijkt ingezet door de groen-gelen. ADO Den Haag heeft van de twaalf thuisduels tot dusverre slechts drie keer als winnaar van het veld weten te stappen. De laatste keer dat dit gebeurde was op 18 december 2016 toen Sparta Rotterdam met 1-0 werd geklopt.