Zaterdag om 19:45 uur speelt NEC zijn laatste wedstrijd van 2012 bij ADO Den Haag. Na twee teleurstellende optredens tegen NAC Breda en RKC Waalwijk herstelde NEC zich vorige week met een prima gelijkspel tegen koploper PSV. Tegenstander ADO heeft kwalitatief niet de sterkste selectie, maar staat desondanks op een keurige negende plaats in de Eredivisie. Dat de Hagenezen in het linkerrijtje staan is niet zo zeer te danken aan een sterke thuisbalans; ADO won dit seizoen slechts één keer in het Kyocera Stadion.
Dit was op 27 oktober tegen Willem II en ook meteen de laatste overwinning van ADO. De ooievaars hebben moeite om in eigen huis het spel te maken en NEC zou er dan ook waarschijnlijk goed aan doen om op de counter te spelen in ‘s-Gravenhage. Buitenshuis gaat het ADO een stuk beter af. Het evenaarde dit seizoen zelfs een 42-jarig clubrecord, door de eerste zeven uitduels niet te verliezen.
Tussen deze sterke reeks uitwedstrijden zat ook een gelijkspel in De Goffert bij. NEC was in Nijmegen veel sterker dan ADO, maar kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Leroy George bracht NEC vlak na rust op voorsprong door een vrije trap op schitterende wijze achter doelman Robert Zwinkels te krullen. Tien minuten later zette Mike van Duinen de eindstand op het scorebord door de bal over Gabor Babos te wippen.
ADO lijkt te snakken naar de winterstop, want in de laatste zeven wedstrijden werd er niet gewonnen. Het begon met een nederlaag bij FC Groningen, waardoor ADO uit de KNVB-beker werd geëlimineerd. Daarop volgden remises tegen Roda JC en AZ, werd er verloren van PSV en FC Twente en thuis gelijkgespeeld tegen PEC Zwolle. Tot slot verloor het vorige week in een hectisch duel bij Feyenoord. Bovendien verloor het ook Tom Beugelsdijk, die de rode kaart kreeg nadat hij Lex Immers met de arm raakte. De verdediger is nu geschorst voor de wedstrijd met NEC.
Ook Tjaronn Chery moet de wedstrijd door een schorsing missen. Drie weken geleden werd de middenvelder van het veld gestuurd na een grove charge op Robbert Schilder. Naast het tweetal heeft trainer Maurice Steijn mogelijk ook niet de beschikking over rechtsback Kenneth Omeruo en aanvaller Rydell Poepon, die na de wedstrijd in De Kuip kampten met blessures.  Reservedoelman Swinkels is er door een blessure zeker niet bij.
Bij NEC zal Khalid Sinouh opnieuw onder de lat verschijnen, want Gabor Babos is nog niet hersteld van zijn vingerblessure. Daarnaast zijn ook Evander Sno, Geert Arend Roorda, Youri Loen, Danny van den Meiracker en Stijn de Looijer opnieuw niet van de partij. NEC won voor het laatst in Den Haag in 2010. Onder leiding van Wiljan Vloet kwam NEC nog op een 2-0 achterstand te staan, maar mede dankzij een sterk invallende Rick Ten Voorde trok NEC in het laatste kwartier de overwinning naar zich toe.