Het seizoen nadert zijn ontknoping maar NEC lijkt inmiddels echt uitgespeeld. Met een ruime achterstand op plek 8, die -slechts- mogelijk toegang verschaft tot de play-offs om Europees voetbal is vijf punten. Zaterdagavond reist NEC af naar de Hofstad voor het duel met seizoensrevelatie ADO Den Haag.
De voormalige Haagse slangenkuil lijkt inmiddels op een weiland vol met dartele veulentjes. Daar waar afgelopen seizoen relletjes binnnen de club meer regel dan uitzondering waren, keerde onder John van den Brom het positivisme terug. De nieuwbakken Eredivisiecoach mag dan ook verantwoordelijk gehouden worden voor de uitstekende resultaten. Zijn spelersgroep bulkte niet van de kwaliteit maar door enkele gerichte versterkingen (Bulykin, Radosavljevic, Kubik) en een herkenbaar positiespel handhaaft ADO zich met gemak in het linkerrijtje van de Eredivisie.
Ondanks het feit dat ook in Den Haag een private eigenaar (Mark van der Kallen) de scepter zwaait, kan ADO niet lukraak spelers halen. De spelers die gehaald werden of ondergewaardeerd waren, bleken echter veel in hun mars te hebben. Zo nam v/d Brom verdediger annex middenvelder Leeuwin mee van AGOVV, bloeiden de ras-Hagenezen Verhoek en Immers helemaal op en is de jonge Jens Toornstra in twee jaar tijd gegroeid van een tweede klasse amateurvoetballer tot de Haagse motor op het middenveld. De succestrainer wil het succes volgend seizoen uitbouwen, wellicht kan er dan wel een beroep worden gedaan op de vermogendheid van de eigenaar want, zoals de meeste spelers en staf duidelijk maakte na de wedstrijd tegen NAC vorige week: "het is echt wennen om te verliezen".
Bij NEC keren de geschorste spelers Vleminckx, Sibum en Will logischerwijs terug in het elftal. Leroy George kwam totaal niet uit de verf als diepe spits, Ten Voorde verving hem maar is nog erg jong. Lorenzo Davids bleek wederom een uitstekende balafpakker in het duel tegen FC Utrecht maar Bas Sibum is voor Wiljan Vloet al maanden een zekerheidje. Ook Niels Wellenberg deed het naar behoren als rechtsback, maar het krediet van Will lijkt te groot om hem na een wedstrijd schorsing te passeren. Vloet kan dus gebruik maken van een vrijwel fitte selectie. De enige vraagtekens zijn er bij de posities achter Vleminckx: wat te doen met Schone, Goossens, Chatelle en George, minimaal een van hen zal morgenavond een plaatsje op de bank warmhouden.