De kleine derby staat op het programma. Zondag gaat de trotse koploper een kleine 15 kilometer zuidwaarts richting het altijd gezellige Groesbeek. Het duel met Achilles ’29 zal om 14.30 uur beginnen en wordt geleid door Tom van Sichem.
FC Emmen
Vorige week vrijdag boekte NEC alweer de 21ste zege van dit seizoen. Op bezoek in Emmen leken de mannen van trainer Ruud Brood souverein met 0-3 te gaan winnen, maar defensief geklungel gooide roet in het eten. Het werd uiteindelijk een 2-3 overwinning voor de Nijmeegse equipe. Alireza Jahanbakhsh was wederom de grote man met één goal en twee assists. De andere goals kwamen op naam van Cristian Santos en Anthony Limbombe. FC Emmen kwam plots nog terug in de wedstrijd, maar een gelijkspel zat er echter niet in voor de mannen van Joop Gall.
Achilles ‘29
De ploeg uit Groesbeek presteert de laatste weken bovengemiddeld. De semi-profs hebben van hun laatste 6 duels maar één keer verloren en dat was op bezoek bij Jong Ajax. Tegen FC Eindhoven werd verrassend gelijkgespeeld en ook op bezoek bij Fortuna Sittard en Almere City namen de mannen van Gesthuizen twee punten mee. De laatste wedstrijd die Achilles ’29 speelde was in en tegen Oss. De Groesbekers leken af te stevenen op een late 2-1 nederlaag, maar verdediger Edwards bezorgde zijn ploeg alsnog een punt.
Historie
Tja, de historieboeken tussen Achilles ’29 en NEC hebben eigenlijk weinig te vertellen. Het duel werd tot op heden pas twee keer gespeeld op betaald voetbal niveau. 21 december 2011 was de eerste keer. In de eigen Goffert werd het afgetekend 3-0 voor de Nijmegenaren. Eerder dit seizoen stonden beide elftallen ook al tegenover elkaar. In het Goffertstadion werd het een waar doelpuntenfestijn. NEC won dik, met maar liefst 6-2. Grote man aan NEC’s zijde die middag was Navarone Foor. Het jeugdexponent scoorde maar liefste twee keer en was verder ook belangrijk met twee assists. Bij Achilles ’29 speelt één speler met een verleden bij NEC. Zijn naam is Rutger Worm. De blonde middenvelder speelde van 2004 tot 2010 voor de Nijmegenaren en maakte daarin maar liefst vijf doelpunten.
Wedstrijdselectie
Middenvelder Gregor Breinburg ontbreekt al enkele weken bij NEC wegens een knieblessure. Naar aller waarschijnlijkheid zal de kleine middenvelder weer zijn rentree maken tegen Achilles ’29. Of hij direct vanaf het beginsignaal zal starten blijft nog een vraagteken. Mocht hij starten dan zal dat waarschijnlijk ten koste gaan van Navarone Foor. Verder zal de opstelling ten opzichte van het gewonnen duel in Emmen niet veel anders zijn.
Vermoedelijke opstelling NEC: Smits; Gravenbeek, Van Eijden, Conboy, Leiwakabessy; Daemen, Foor/Breinburg, Santos; Jahanbakhsh, Ars, Limbombe