NEC treedt zondagmiddag aan tegen ‘concurrent’ Sparta Rotterdam in De Goffert. Voor de Nijmegenaren is dit dé mogelijkheid om aan te haken. Bij verlies zullen ze zich toch echt moeten schikken in hun nieuwe rol als achtervolger.
De wedstrijd tegen Jong Ajax was weer een nieuw dieptepunt in de strijd voor promotie. Na enkele pogingen van beide partijen opende de beloften van Ajax na een halfuur de score. In de tweede helft kwam NEC goed uit de startblokken en was Sven Braken dicht bij de gelijkmaker, maar schoot de bal hard voorlangs. In de 67e minuut was Ajax opnieuw trefzeker en kon NEC geen vuist meer maken. De wedstrijd zou uiteindelijk eindigen in een 4-0 overwinning voor de hoofdstedelingen. 
Sparta
Sparta moest in de wedstrijden om promotie/degradatie zijn meerdere erkennen in FC Emmen, net als NEC eerder. Zodoende degradeerden de Spartanen na twee jaar weer naar de Eerste Divisie. De ambitie is duidelijk: promotie. Ze zijn op de goede weg want na dertien wedstrijden voeren ze de lijst aan met 30 punten en pakte ze drie weken geleden de periodetitel.
Interlandperiode 
De voorbereiding van Sparta op de wedstrijd van zondag is op zijn zachtst gezegd niet optimaal te noemen. Omdat de Eerste Divisie doordendert tijdens de interlandperiode, missen de Rotterdammers behoorlijk wat spelers. Trainer Henk Fraser kan onder andere niet beschikken over Dervisoglu, Duarte, Harroui en Alberto. Tijdens de voorbereidende training werd zelfs een beroep gedaan op de Onder 12.
Bij NEC levert de interlandperiode geen grote moeilijkheden op. Ole Romeny staat op de Oranje Onder 19 reservelijst voor het kwalificatietoernooi in Armenië. Hij zal evenals Mathias Bossaerts inzetbaar zijn, die zijn wedstrijd met Jong België al op donderdag afwerkte. Bart van Rooij (Oranje O18) en Tunahan Tasçi (Turkije O17) zijn zondag wel afwezig. 
De wedstrijd
Marco van Duin is door een blessure niet inzetbaar. Dit betekent dat Oliver Zelenika zijn debuut zal maken en zondag het doel verdedigt. Om 16.45 wordt er afgetrapt in De Goffert onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De wedstrijd is live te volgen via ons Twitterkanaal en RN7. 

Foto: Rob Koppers