Het belooft een drukke transferzomer te worden bij NEC nu er een Eredivisie-waardig elftal op de been moet worden gebracht. Er komen veel geruchten rond de Nijmeegse club, het een geloofwaardiger dan de andere. Om jullie op de hoogte te houden van al het transfernieuws, verzamelen we de berichten die misschien beter met een korreltje zout genomen kunnen worden hieronder in een Transferdagboek.

Na zijn huurperiode in Nijmegen wilt iedereen niets liever dan dat Ferdy Druijf terugkeert in de Goffert. Ook deze zomer viel zijn naam tussen de transfergeruchten. De 23-jarige spits speelde vorig seizoen voor KV Mechelen in België en met die club is hij nu in onderhandeling. Druijf was zaterdag niet bij de oefenwedstrijd AZ – NEC, waardoor het zeker lijkt te zijn dat de spits weer vertrekt. Helaas valt zijn keuze dus niet op NEC.

Een speler wiens naam ook veelvuldig genoemd wordt is Dario Dumic. De verdediger die anderhalf seizoen voor NEC speelde staat nu onder contract bij FC Twente en lijkt daar weg te mogen. ”Het feit dat ze per se een rechter centrale verdediger willen hebben, geeft wel aan dat ze niet helemaal tevreden zijn over Dumic”, vertelt de clubwatcher van FC Twente in de podcast De Ballen Verstand. Nu Rens van Eijden is uitgevallen zou Dumic natuurlijk een goede vervanger zijn. Dat was-ie in 2016 ook al toen Van Eijden naar Dinamo Moskou leek te verkassen, maar die transfer destijds niet doorging. Wij zouden het ontzettend leuk vinden als Dumic terugkomt, als-ie zijn vriendin maar mee neemt.

Tot slot zagen we afgelopen week het nieuws naar buiten komen dat Segun Owobowale, in het seizoen 2017-2018 goed voor twee wedstrijden op linksback, de overstap heeft gemaakt naar AFC. De Amsterdammers zijn toevallig aanstaande zaterdag de tegenstander van NEC in haar derde oefenwedstrijd.