Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.    

Nijmegen, 3 juli 2024 

Beste Chiron, 

Misschien een gekke vraag om mee te beginnen. Maar was jij op de middelbare school een strebertje? Zo’n leerling die een werkstuk over een saai kutonderwerp al ver voor de deadline af had? Ik niet in elk geval. Meestal wachtte ik met typen van een verslag tot de dag van de deadline. Bijna altijd haalde ik het wel, kreeg een ruimvoldoende of een 7,5 ofzo, maar soms ook niet. ‘Ik heb het stuk echt af, maar de printer is kapot’, mailde ik dan om twee minuten voor twaalf naar de docent. Categorie ‘ik ben te laat want de brug stond open’. Categorie ‘krijg de tering’. Aan dit gesteggel moest ik afgelopen weken denken toen ik Vitesse en die fans op TV zag ploeteren. Zeker nu de competitie nog even stilligt en het bij ons eigenlijk van een leien dakje gaat, hebben we het wel erg vaak over het bedrog van de Arnhemmers. Te vaak misschien, want ik had je ook kunnen zeggen dat ik blij ben met het NEC 4Daagse shirt en dat onze club eindelijk het momentum benut door banden met de gemeente aan te halen. Maar daarover een andere keer, terug naar die puinhoop. ‘Alle stukken zijn op tijd ingeleverd bij de KNVB, we hebben alleen nog één probleempje’, hoorde ik die crisismanager van een Reijntjes een keer of 10 zeggen.  

Het was in elk geval één probleempje te veel, want de proflicentie is ingetrokken. Denk jij dat ze een faillissement kunnen voorkomen en er zelfs weer bovenop kunnen komen? Als het goed is weten we over drie dagen meer, maar vandaag las ik in de krant dat Wilco van Schaik niet hoopt dat ze verdwijnen omdat de derby commercieel interessant is. Heb jij die wedstrijd gemist toen wij vier jaar liepen te klooien in de Eerste Divisie? Ik niet hoor. Mijn docenten op school waren overigens onverbiddelijk. ‘Jammer Dirk’, zeiden ze de volgende dag. ‘Deze deadline geldt voor iedereen, dus je hebt een 1’. Leerde ik daarvan? Ik betwijfel het. Na zo’n afstraffing volgde alsnog een herkansingsmogelijkheid die ik vervolgens eenvoudig inkopte. Waarom bestaan deadlines als je weet dat ze niets waard zijn? Dat hoor ik graag van je. 

Ik spreek je snel, dan rolt de bal tenminste weer en hebben we het alleen nog maar over NEC.  

Fijne 4Daagse en haije, 

Dirk