Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft. 

Drunen, 19 juni 2024 

Aller-, allerbeste Dirk, 

Het is de tijd van felicitaties voor mensen die iets bijzonders bereikt hebben: het voetbalseizoen is voorbij, het schooljaar zit erop en ook de carrièretijgers gaan rustige maanden in. De beloning? Een kampioenschap, diploma of een welverdiende vakantie. 

Hoe anders is dat voor jou? Weliswaar krijg jij een (verbeterd) dienstverband, maar wie dient hier nu gefeliciteerd te worden? Jijzelf? Of zijn het eigenlijk de mensen die mogen genieten van jouw creatieve hersenspinsels, soepele heupbewegingen of jouw kracht om mens aan bal te verbinden? Afgelopen week bereikte ons namelijk het nieuws dat je een nieuw contract hebt getekend. Nu kennen wij, simpele supporters in het stadion, natuurlijk niet alle ins en outs maar dit is op elke manier goed nieuws. 

Want beste Dirk, in tegenstelling tot jouw naamgenoot heb je niet al jaren een voorliefde voor het vreemde, het verre. Jij koos op jeugdige leeftijd voor Nijmegen in plaats van Mexico en die keuzes betalen zich nu uit. Niet weggekwijnd in een of andere Britse jeugdopleiding met honderden dromenjagers, maar kiezen voor zo jong mogelijk zo veel mogelijk ervaring. In die zin ben je weer wél gelijk aan je naamgenoot.  

Net als ‘die andere Dirk’ leef je het adagium dat je rijker wordt van oudere vrienden om je heen. En wie beter dan jeugdidolen Edgar Barreto en Lasse Schöne? Natuurlijk droom jij nog steeds van een carrière als beide heren gehad hebben, maar van hen heb je ook geleerd te vertrouwen op wat je kent en dat de weg der geleidelijkheid zo gek nog niet is.  

Afgelopen seizoen was de opdracht duidelijk: Draaitol Dirk moest de vormgever van NEC worden en wat meer rendement tonen. Nou, dat is gelukt. 5 goals, 4 assists voor een speler die vooral niet alleen op dat moyenne moet worden afgerekend. Kennelijk zie je nog ruimte voor groei bij NEC en dat verrast me enigszins. Wat me niet meer gaat verrassen? Dat jij net als je voorbeelden Barreto en Schöne na prachtige, buitenlandse avonturen uiteindelijk terugkeert in Nijmegen. Net als Dirk Lotgerink.  

Fijne vakantie,

Chiron 

P.S. Mogelijk is deze Tikkie Takka abusievelijk gericht aan Dirk Lotgerink, maar dient bezorgd te worden op Stadionplein 1, Nijmegen t.a.v. Dirk Wanner Proper.