Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Drunen, 26 maart 2024

Hola Dirk,

De vorige keer dat ik jou schreef, zag ik je een dag later bij Brouwtoren. Wat een dag, wat een avond, wat een weelde. Na de eerste paar ‘veilige’ pre-match pilsjes verderop in de straat bleek het achteraf toch niet zo heel handig om voetbal te kijken bij een speciaalbierbrouwerij. Klokslag half 7 stonden we binnen, om te zorgen voor het beste plekje. Appie v/d Sleen had nog niet gegeten en we snackten een paar frietjes van zijn bord. Maar de klok telde af, de spanning steeg en de percentages in het glas stegen nog iets harder mee.

Nu heb ik jarenlang trots mogen verkondigen dat ik niet ziek word van alcohol, maar dit was een brug te ver. Letterlijk in enig geval. Want aangekomen op het centraal station van Den Bosch bleek de laatste bus ook al vertrokken. In een trance van alcohol, euforie en schromelijke overschatting pakte ik een OV-fiets en trapte naar huis. Op de racefiets doe ik dat ook weleens, dus wie houdt me tegen? Nu wil ik graag deze 17.5 kilometer de schuld geven van mijn gebrekkige eetlust de dag erna, maar het waren de biertjes. En NEC natuurlijk, want het bleef ongenadig lang spannend, terwijl het eigenlijk geen moment spannend was. Want.. dacht nou echt iemand dat we niet gingen scoren in die verlenging?

Zie ik je vanavond trouwens? De Jarda Podcast bestaat 5 jaar. Dat er wekelijks meer en meer mensen naar het oeverloze geouwehoer van wat (semi-)journalisten en fans willen luisteren. Op het moment van schrijven hebben we 100 aanmeldingen. Mensen staan rijendik voor het stadion voor een kaart en we kunnen komend weekend PSV het enige verlies in de competitie toebrengen. Ons cluppie bruist, Dirk. Al bijna 125 jaar trouwens, moeten we daar niet eens over nadenken binnenkort?

Forza en hup!

Chiron