Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.   

Nijmegen, 13-03-2024 

Dag Chiron, 

We staan in de bekerfinale! We doen mee om plek 5! De Goffert is een onneembare vesting! We spelen goed! Sorry! Genoeg uitroeptekens. Genoeg enthousiasme. Al kan ik eigenlijk gewoon doorgaan (de wachtrijen voor de kassa’s in de gracht zijn verdwenen! Legio Noviomagum heeft 30k opgehaald!). Denk jij dat de technische staf onze rubriek leest? Ik gaf je tips over management van het ongrijpbare begrip flow en ik sta misschien niet dagelijks op het trainingsveld, maar dat goede gevoel verdwijnt niet. Zelfs niet als Dirk Proper tijdelijk wegvalt. Ook tegentreffers kunnen onze moraal niet omlaaghalen. ‘Maakt niet uit, we winnen toch wel!’  

Het standaard geklap van Nuytinck na een tegengoal waarmee hij de koppies omhoog wilde krijgen, is niet meer het applaus van de piraat die in volle vaart op de klippen vaart. Nee, Nuytinck is trotse kapitein geworden op een gigantisch vliegdekschip. Prachtig! Excuses voor dat uitroepteken. Met vijf zeges op rij in onze thuiswedstrijden hebben we eindelijk afgerekend met het syndroom der gelijke spelen. God, wat hebben we die periode vervloekt. In één van je brieven stelde je dat het tijdperk Rogier Meijer na vijf jaar wel ten einde is. Wil je daarop terugkomen? Ik geloof niet in jinxen, maar als we de beker winnen en de play-offs halen (Ik zie je in het Bascafé om nieuwe herinneringen te maken) dan neemt zijn statuur Mario Been-achtige proporties aan. Succesvoller was niemand. Als je voort kunt bouwen op een ploeg met succesgaranties, denk je dan niet dat hij toch zijn contract moet verlengen? Een Been-constructie is ook nog altijd mogelijk (Super Mario tekende bij, maar vertrok na een paar maanden alsnog naar Feyenoord. ‘Zo ontving de club in elk geval nog een afkoopsom’). Een coach die aangeeft dat hij stopt, voordat de buit binnen is, vraagt om problemen. Dus dat zal hij toch niet doen? 

We zien elkaar op vak M, tot die tijd bereid ik me op mijn roze wolk voor op de bekerfinale. 

Haije! 

Dirk