Dirk Lotgerink en Chiron Rengers zijn een leven lang NEC-supporter. In de rubriek Tikkie-Takka schrijven ze elkaar over alles wat met rood-groen-zwart te maken heeft.

Hej Chiron, 

Wat een fijne ode schreef je over onze nummer 24, bedankt! Ik was het ook met je eens. Verdonk is een speler die zelden verzaakt, nooit nuilt en overal kan spelen. In elk geval in de verdediging en op het middenveld. Dus zeker, Calvin mot bliefe! Op je Twitter zag ik dat het niet veel had gescheeld of je ode was niet over hem, maar over Magnus Mattsson gegaan. Die gozer stit ien de hens he?! Hij is on fire, bedoel ik. Ongelofelijk. Tegen FC Twente zag je een speler die als een magneet het spel naar zich toetrok. Volgens mij was dat de reden waarom die ene analist, die dikke die onze keeper een naar mannetje vond, hem een sensatie noemde. Dus ja, om je vraag te beantwoorden: Magneet Magnus hoeft niks meer te doen voor een paar lieve woorden in deze column. De rest van de ode mag jij schrijven want dat gaat je goed af. Is een biografie trouwens ook een soort ode? Ik heb de interlandperiode gebruikt om een boek over Cees Kick te lezen. Eigenlijk deed ik dat alleen omdat hij zo’n vette naam heeft en hij twee seizoenen voor NEC speelde, want verder heeft de man weinig biografische waarde. Hij vond vooral zichzelf ‘de George Best van de lage landen’, maar op een boel vrouwen en mooie maatpakken na, hielden de vergelijkingen wel zo’n beetje op, al heb ik beide heren natuurlijk niet zelf zien spelen. Over NEC ging het niet. ‘Had ik maar een één interland gespeeld, dan hadden de mensen me wel herinnerd’ zei Kick. 

Dirk Proper en Sontje Hansen zijn wat dat betreft beter op weg. Eerder schreef ik je al dat Proper wederom Man of the Season zou worden, maar dat hij zich zo makkelijk staande zou houden in de Eredivisie had ik niet verwacht. Jij wel? Dirkie is nu zelfs aanvoerder bij Jong-Oranje, al zegt zo’n uitverkiezing ook niet alles. Patrick Ax heeft dat shirt ook aangetrokken, bedoel ik. En Sontje het gesceurd! Hopelijk is de ban gebroken en neemt hij ons op sleeptouw tegen Go Ahead Eagles, dan moet jij in je volgende brief alweer kiezen over wie je lofzang gaat.  

Haije! 

Dirk