Het is nog een groot vraagteken met welke elf NEC tegen Willem II begint. Tegenover de terugkeer van de geblesseerden Saïdi Ntibazonkiza en Jeroen Heubach stond dinsdag namelijk de afwezigheid van drie basiskrachten. Patrick Pothuizen, Jeffrey Sarpong en Ramon Zomer ontbraken.
De drie zijn voor de training van dinsdagochtend ziek huiswaarts gekeerd. “Ze hebben alle drie wat verhoging”, legt NEC-trainer Wiljan Vloet uit. “Daarom was het beter dat ze naar huis zouden gaan. Ik ga er nu nog van uit dat ze alle drie kunnen spelen, maar ik ben geen dokter of waarzegger. We zullen morgen (woensdag, red.) zien of ze inderdaad kunnen spelen, of toch niet.”
Mocht de griep bij de drie toeslaan, dan zal Vloet flink moeten gaan schuiven met zijn opstelling. Hij mist dan op slag zijn centrale verdedigingsduo en de spelmaker. “Dat is zeker niet prettig”, zegt de NEC-trainer. “Maar ik heb in mijn hoofd al wel een idee over hoe we dat gaan oplossen, bij afwezigheid van één of twee van hen en zelfs wanneer ze alle drie niet kunnen beginnen.”
Heubach en Ntibazonkiza, die tegen NAC geblesseerd moesten toekijken, deden dinsdag weer volop mee. Vloet liet nog in het midden of beiden meteen in de basisformatie terugkeren. “Die afweging moet ik nog maken. Maar we zullen niet te veel gaan wisselen. Ik probeer altijd zo weinig mogelijk om te gooien, je moet ook aan de vastigheid van de ploeg werken.”
Bij winst op Willem II neemt NEC nog verder afstand van de degradatieplekken. Toch wil Vloet niet stellen dat de Nijmegenaren zich veilig kunnen spelen. “Ook als we winnen zijn we nog niet weg uit de gevarenzone. We hebben nog twaalf wedstrijden te gaan, de verschillen zijn nog klein. We moeten naar boven én naar beneden kijken. Het gat is nog lang niet groot genoeg om te zeggen dat we veilig zijn.”
Vermoedelijke opstelling NEC: Babos; Wellenberg, Pothuizen, Zomer, Heubach (Nuytinck); Radomksi, Sarpong, Sibum; Ntibazonkiza (Burgzorg), Vleminckx, Fejzullahu (Davids).
Bron: De Gelderlander