Met het maximale resultaat uit de laatste vier duels onder interim-duo De Groot-Pothuizen reist NEC morgenavond vol vertrouwen af naar Breda voor het eerste treffen in de finale van de Play-Offs om promotie/degradatie. Ron de Groot zal voor de vijfde keer op rij met dezelfde basiself starten.

Kevin Mayi krijgt dus wederom de voorkeur in de spits boven Taiwo Awoniyi. Mayi scoorde afgelopen zondag tegen FC Emmen voor het eerst sinds 10 december (NEC-ADO 3-0). Ook moet Rayhi, die onder Hyballa een van de weinigen was die gegarandeerd een basisplek had, wederom vanaf de bank toekijken. NEC gaat, zoals bijna dit hele seizoen al, met een vrijwel fitte selectie richting het tweeluik met NAC. Alleen Robin Buwalda moet het duel laten schieten, hij is geblesseerd aan zijn enkel.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Dumic, Golla, Burnet; Breinburg (AV), Messaoud, Von Haacke; Grot, Mayi, Groeneveld

¨NAC heeft een goede ploeg. Voorin gevaarlijk, goede spits, snelheid op de flanken, creativiteit op het middenveld. Het zit redelijk in elkaar.¨, vertelt Ron de Groot tegenover BN De Stem. ¨Je moet nu niet al te moeilijk gaan doen. Geen besloten trainingen. Donderdag spelen dezelfde elf als zondag.¨

NEC en NAC troffen elkaar eerder in de Play-Offs. In 2008 ging de finale om Europees voetbal tussen NAC en NEC. Hierboven de samenvatting van het uitduel.

Gabor Babos heeft zowel bij NEC als bij NAC een mooie periode achter de rug. ¨Het zijn allebei echte volksclubs. Aanpakken, niet zeuren. Die mentaliteit. Ze horen allebei in de Eredivisie. Het is jammer dat slechts een club de finale kan winnen. Wie de wedstrijd moet winnen? Dat moet je mij niet vragen.¨, lacht Babos. ¨Ik gun het ze allebei, het gaat heel spannend worden. Moge de beste winnen.¨, aldus de 42-jarige ex-doelman tegenover De Gelderlander.

NEC wordt morgenavond (18:30) in het bomvolle Rat Verlegh stadion ook gesteund door een bomvol uitvak. 750 NEC supporters reizen mee naar Breda. Het duel staat onder leiding van Dennis Higler. Hij floot dit seizoen twee maal eerder: NEC-PSV (0-4) en NEC-FC Twente (3-2). Bij NEC zijn Golla, Von Haacke en Groeneveld bij een volgende gele prent geschorst voor de return van de finale.

Foto: Rob Koppers