Jack de Gier lijkt vrijdagavond met dezelfde elf als vorige week de overwinning op Jong FC Utrecht een goed vervolg te willen geven. De Nijmegenaren gaan dan op bezoek bij SC Cambuur, met een nagenoeg fitte selectie.

Alleen de langdurig geblesseerden Norbert Alblas en Frank Sturing zijn niet van de partij. Ook aanvoerder Rens van Eijden kamp al enkele weken met een blessure, waarover niets bekend is. Vanwege zijn absentie zullen Josef Kvida en Mathias Bossaerts waarschijnlijk wederom het centrum van de defensie vormen.

Op het middenveld lijkt Jordy Bruijn nog even te moeten wachten op zijn eerste basisplaats. Joey van den Berg, Tom Overtoom en Mart Dijkstra krijgen (voorlopig) de voorkeur boven de huurling van SC Heerenveen. Mike Tresor Ndaysihimiye heeft de linksbuitenpositie vorige week prima ingevuld en hij krijgt ook ditmaal het vertrouwen. Hij verscheen destijds aan de aftrap omdat Romeny last had ven een lichte blessure, maar de jongeling is daarvan inmiddels weer hersteld. Randy Wolters is voorlopig nog niet fit genoeg voor een basisplaats.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Lartey Sanniez, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Van den Berg, Overtoom; Okita, Druijf, Ndayishimiye.

Foto: Rob Koppers