NEC treedt vrijdagavond aan tegen RKC Waalwijk. Trainer Jack de Gier, die op zoek is naar vastigheden, zal weer moeten schuiven in zijn elftal. Guus Joppen heeft last van een blessure en Mart Dijkstra is geschorst. Wel houdt De Gier vast aan het 4-4-2 systeem.

Dat betekent dat Leroy Labylle en Josef Kvida weer de linkerkant bestrijken. Tom Overtoom staat op 10, waar hij beter tot zijn recht kwam vorige week. Marco van Duin trainde donderdag weer mee, maar Oliver Zelenika maakte tegen Sparta een goede indruk en mag blijven staan, meldt Omroep Gelderland.

Kevin Jansen vervangt de geschorste Dijkstra op het middenveld, terwijl Terry Lartey Sanniez de rechtsbackpositie van Joppen overneemt. Anass Achahbar zal weer genoegen moeten nemen met een plek op de bank. De Gier moet het ook stellen zonder Frank Sturing, Randy Wolters en Norbert Alblas. Zij kampen alle drie, zoals bekend, met een blessure.

Vermoedelijke opstelling: Zelenika; Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Kvida; Jansen, Van den Berg, Overtoom, Labylle; Okita, Braken.

Foto: Rob Koppers