Ole Romeny keert na ruim een maand afwezigheid weer terug in de basiself van Jack de Gier. Het jonge talent zal de tienpositie innemen tegen FC Den Bosch, omdat Leroy Labylle geschorst is. Jordy Bruijn zal door de wisseling weer controlerend komen te spelen.

Labylle ontving vorige week in het treffen met Roda JC zijn vierde gele kaart van het seizoen. Daarnaast stond er ook nog een gele kaart van het vorige seizoen: toen pakte Labylle met zijn VVV een gele kaart in de voorlaatste speelronde. Die tellen altijd mee voor het volgende seizoen. De schorsing is ongetwijfeld een domper. Er zal wéér gewisseld moeten worden in de basiself.

Achterin zal Joey van den Berg blijven staan naast Mathias Bossaerts. Die keuze van De Gier pakte goed uit en zal hij dus ook ongemoeid laten. Josef Kvida staat weer linksback. Of De Gier het tactisch net zoals vorige week gaat poseren, is de vraag. Toen speelde hij met de punt naar achteren. In dat geval zal Bruijn naast  Romeny komen zal er meer diepgang en creativiteit te zien zijn in het spel van de Nijmegenaren. Echter bleek vorige week alleen al in de slotfase, toen Romeny de moegestreden Dijkstra verving, wel dat NEC kwetsbaar was in de omschakeling.

Romeny speelde afgelopen maandag met de beloften uit bij Fortuna en liet een uitstekende indruk achter. De Gier mist vrijdagavond wel de nodige spelers. Tom Overtoom is nog steeds niet fit genoeg om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. Ook Rens van Eijden, Frank Sturing, Oliver Zelenika, Norbert Alblas zijn geblesseerd. Anass Achahbar zit nog steeds bij de beloften van Ron de Groot.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Van den Berg, Kvida; Dijkstra, Romeny, Bruijn; Okita, Druijf, Wolters.

Foto: Rob Koppers