NEC begint vrijdag in de eerste competitiewedstrijd tegen FC Eindhoven waarschijnlijk nog zonder Bas Kuipers in de basis. De nieuwe linksback lijkt op de bank te beginnen. Ook is het de vraag of kersverse vader Sven Braken aan de aftrap verschijnt.
 
De spits werd in de nacht van dinsdag op woensdag vader van zoon Luka en miste deze week meerdere trainingen. Waarschijnlijk kiezen de drie trainers daardoor voor Ole Romeny in de punt van de aanval. Hij wordt geflankeerd door Anthony Musaba en Jonathan Okita. Randy Wolters wordt gepasseerd.
 
Achterin is Souffian El Karouani terug op linksback. Hij moest afgelopen zaterdag tegen Osasuna nog afhaken vanwege een in de warming up opgelopen blessure. Omdat Kuipers nog niet speelt, is hij de linkervleugelverdediger. Terry Lartey Sanniez keert daardoor weer terug naar de rechterkant. In het centrum staan de jonge Cas Odenthal en Josef Kvida, die tegen Osasuna een aardige indruk maakten. Mathias Bossaerts, hersteld van een hoofdblessure, begint op de bank.
 
Op het middenveld lijkt de keuze te vallen op Tom Overtoom en niet op Mart Dijkstra, die donderdag niet op het trainingsveld stond. Naast hem staat huurling Jellert van Landschoot, die helemaal zeker is van een basisplek. Op 10 begint Mike Trésor Ndayishimiye, een van de weinige opties als aanvallende middenvelder.
 
Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Lartey Sanniez, Odenthal, Kvida, El Karouani; Overtoom, Ndayishimiye, Van Landschoot; Musaba, Romeny, Okita.

Foto: Rob Koppers