NEC gaat zondagmiddag op bezoek in Heerenveen, waar zij het gaat opnemen tegen de plaatselijke SC. Kevin Mayi en Jay-Roy Grot, die beide tegen AZ moeite hadden met de afwisselende plek op de vleugel, krijgen wederom het vertrouwen van Ron de Groot.

Reden tot wijzigen heeft de nieuwe coach niet, aangezien NEC afgelopen weekend in de eigen Goffert een einde maakte aan een lange reeks zonder enig punt. Michael Heinloth en Lorenzo Burnet starten dus weer op de backposities, terwijl Golla en Dumic voor de 33e keer dit seizoen het centrale duo vormen, aldus De Gelderlander.

Julian von Haacke, goed voor de openingstreffer vorige week, krijgt ook de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen de voorkeur boven Janio Bikel. Ali Messaoud en Gregor Breinburg completeren het middenveld. Arnaut Groeneveld zal vanaf links samen met Kevin Mayi en Jay-Roy Grot, die de rechtervleugel- en spitspositie afwisselend mogen bezetten, voor de doelpunten moeten zorgen. 

"Het geeft vertrouwen en duidelijkheid", zegt De Groot. "Mohammed Rayhi is ook weer speelgerechtigd. Hij heeft veel dreiging naar voren, we kunnen hem nog heel hard nodig hebben."

Foto: Rob Koppers