Zondagmiddag zal een licht gehavend NEC het opnemen tegen een veel zwaarder gehavend Sparta Rotterdam. De Nijmegenaren moeten het stellen zonder Ferdy Druijf, wiens plek wordt ingenomen door de rappe Jonathan Okita.

Doordat de 22-jarige Duitser naar de spits verschuift, komt Mike Trésor Ndayishimiye op de flanken te staan, meldt Omroep Gelderland. Vorige week speelde de jonge Belg nog achter de spits en overtuigde hij absoluut. Met Randy Wolters linksbuiten beschikt NEC over heel veel snelheid in de voorste linie. Leroy Labylle keert terug van een schorsing en zal het middenveld met Mart Dijkstra en Jordy Bruijn completeren.

Achterin is er geen reden tot wijzigen. Doelman Branderhorst heeft al twee duels op rij niet hoeven vissen. Joey van den Berg stuurt de defensie goed aan en met Guus Joppen en Josef Kvida op de backpositie staan er twee echte verdedigers, waardoor er meer balans in het elftal van Jack de Gier te vinden is. 

De trainer ziet de ziekenboeg daarnaast leeglopen. Tom Overtoom, Frank Sturing en Oliver Zelenika zijn weer fit. Bovendien zal Anthony Musaba net als vorige week bij de selectie zitten. Musaba speelt zijn wedstrijden normaliter bij de O19 van Rogier Meijer, maar is bij de selectie gehaald ter vervanging van Druijf en Romeny.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Van den Berg, Kvida; Dijkstra, Bruijn, Labylle; Ndayishimiye, Okita, Wolters

Foto: Rob Koppers