Trainer Rogier Meijer heeft Philippe Sandler terug voor de uitwedstrijd tegen Sparta. Op Het Kasteel lijkt de oefenmeester voor dezelfde elf namen te kiezen. Lasse Schöne, Bart van Rooij en Elayis Tavsan zullen dit duel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Dat bevestigde Meijer na de laatste, besloten, training van de Nijmegenaren. Ook vertelde hij dat Sandler terugkeert in de selectie van NEC. Of hij dan gelijk de voorkeur krijgt boven de Deense huurling Mathias Ross is niet duidelijk. Afgelopen zaterdag waren Brayann Pereira en Mees Hoedemakers de vervangers van de geblesseerde Van Rooij en Schöne. Dit zal waarschijnlijk niet anders zijn voor het uitduel tegen Sparta. Verder mist NEC nog Elayis Tavsan, die de komende anderhalve dag nog een transfer kan gaan maken, en Kodai Sano op Het Kasteel. De jonge Japanner is nog niet speelgerechtigd.

Verder zullen de vaste namen op het wedstrijdformulier staan in Rotterdam. Calvin Verdonk lijkt de concurrentiestrijd gewonnen te hebben van Youri Baas en ook in de aanval worden geen wijzigingen verwacht. Dit betekent dat Sontje Hansen en Lars Olden Larsen op de vleugels zullen starten, met Koki Ogawa in de spits. Tegen RKC speelde Hansen op links en Larsen op rechts, in tegenstelling tot de eerste twee duels.

Vermoedelijke opstelling: Cillessen; Pereira, Ross, Nuytinck, Verdonk; Hoedemakers, Mattsson, Proper; Larsen, Ogawa, Hansen.

Foto: Orange Pictures