Vrijdagavond komt De Graafschap op bezoek in De Goffert. Zoals bekend missen beide ploegen behoorlijk wat spelers. NEC zal het in ieder geval moeten stellen zonder sterkhouders Ferdi Kadioglu en Arnaut Groeneveld.

De laatstgenoemde wordt hoogstwaarschijnlijk vervangen door Mohamed Rayhi, die volledig hersteld is van een hamstringkwetsuur. Het is alweer een maand geleden dat hij zijn laatste duel in het rood-groen-zwart speelde (27 februari, Fortuna Sittard). Het is een logische keuze van Pepijn Lijnders.

Minder logisch is het antwoord op de vraag wie de tien positie van Kadioglu mag gaan invullen. Jari Schuurman, Kevin Jansen en Anass Achahbar werden deze week al genoemd. De trainer heeft wel een diee, maar dat houdt hij nog even voor zichzelf. Vermoedelijk mag Feyenoord-huurling Schuurman weer eens in de basis beginnen. Dat deed hij voor het laatst op 19 januari in Almere.

Sven Braken is na een korte afwezigheid ook weer van de partij. De spits ontbrak tegen Jong FC Utrecht en SC Cambuur vanwege een spierblessure. Suently Alberto, die evenals Steeven Langil de uitnodiging voor het nationale elftal van zijn thuisland in de prullenbak gooide, zal nog vanaf de kant toe moeten kijken. Naast Kadioglu en Groeneveld mist NEC ook Ole Romeny, die met Oranje O18 in Italië verblijft. Gregor Breinburg trainde woensdag nog apart van de groep, maar gaf zelf aan dat dat alleen uit voorzorg was.

Vermoedelijke opstelling NEC: Delle; Joppen, Sturing, Golla, Verdonk; Dijkstra, Schuurman, Breinburg; Rayhi, Achahbar, Langil

Lees hier de voorbeschouwing op NEC-De Graafschap.

Foto: Rob Koppers