Vrijdagavond wacht voor NEC het belangrijke duel met achtervolger Fortuna Sittard. Bij een overwinning doen de Nijmegenaren, met ogenschijnlijk Ferdi Kadioglu in de basis, hele goede zaken in de strijd om directe promotie.

Pepijn Lijnders koos vorige week tegen MVV voor een ander spelsysteem waardoor NEC meer grip op de tegenstander zou moeten krijgen. Dat bleek echter niet het geval: het oogde chaotisch en NEC kreeg voor het eerst sinds 28 mei 2017 vier treffers om de oren. Logischerwijs is Lijnders nu van plan het een en ander om te zetten.

Zo zal Ferdi Kadioglu vermoedelijk na een korte afwezigheid terugkeren op het wedstrijdformulier. Daardoor mag Kevin Jansen weer vanaf de zijkant toekijken. Verder laat Lijnders het elftal vermoedelijk ongewijzigd. Sven Braken krijgt nog steeds de voorkeur boven Anass Achahbar en Steeven Langil moet genoegen nemen met een plekje op de bank. Tegen MVV speelde de Franse vleugelaanvaller al twintig minuten.

Suently Alberto heeft al enkele weken wat irritatie in beide knieën. Hij is dan ook de enige speler waar Lijnders vrijdagavond geen beroep op kan doen.

Vermoedelijke opstelling: Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi, Braken, Groeneveld

Lees ook: Voorbeschouwing: Titelkandidaten onder hoogspanning

Foto: Rob Koppers