Met het oog op de laatste oefensessies is Ferdi Kadioglu het slachtoffer van de nieuwe speelstijl van NEC. Het talent moet wijken voor Kevin Jansen in de basisopstelling voor het duel met MVV Maastricht.

Met Jansen op het middenveld is er meer controle, waar de spelersgroep voor pleitte. Afgelopen weken waren de gaten tussen de voorste en middelste linie erg groot. Mart Dijkstra speelt vrijdag ‘gewoon’ als controleur, met daarvoor Gregor Breinburg en Kevin Jansen, die tot dusver slechts een keer eerder in de basis startte, in een aanvallende rol.

Wojciech Golla keert terug van een schorsing. De Poolse verdediger moest het duel tegen Jong PSV wegens zijn vijfde gele kaart laten schieten, maar staat weer op het wedstrijdformulier, ten koste van Frank Sturing. Sven Braken was volop aanwezig tegen Jong PSV. Hij krijgt dan ook wederom de voorkeur boven Anass Achahbar. Steeven Langil traint sinds maandag weer op het veld, maar het treffen met MVV komt voor hem te vroeg.

Vermoedelijke opstelling: Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Jansen, Breinburg; Rayhi, Braken, Groeneveld

Foto: Rob Koppers