Trainer Jack de Gier zal vrijdagavond, wanneer hij het met zijn ploeg opneemt tegen zijn oude club Almere City, zijn basiself weer noodgedwongen moeten wijzigen. Tom Overtoom, die eveneens een verleden bij de club uit Almere heeft, is geblesseerd.

Hij zal worden vervangen door Guus Joppen, die juist terug zal keren van een lichte blessure. Hij zat vorige week in het duel met Go Ahead Eagles (4-4) al op de bank. Leroy Labylle zal hierom doorschuiven naar het middenveld, terwijl Terry Lartey Sanniez de linksbackpositie in zal nemen. Guus Joppen belandt dan vertrouwd op rechtsback. Mart Dijkstra, die het duel met de Eagles vanwege een blessure moest laten schieten, trainde deze week wel weer mee, maar is niet fit genoeg om te starten.

In de voorste linie zal Randy Wolters wederom de voorkeur krijgen boven Mike Trésor Ndayishimiye. Laatstgenoemde kent een prima tweede seizoenshelft. In 2019 heeft de jonge buitenspeler gemiddeld 80 minuten nodig voor een doelpunt. Vorige week was hij nog belangrijk toen hij de 4-4 op het scorebord zette. Volgens Ndayishimiye gaf De Gier vorige week de voorkeur aan Wolters omdat hij meer agressie en overtuiging brengt in het druk zetten.

Naast de absentie van Overtoom moet NEC het in De Goffert ook stellen zonder de langdurig geblesseerden Rens van Eijden, Norbert Alblas en Frank Sturing. Anass Achahbar werkt zijn trainingen en wedstrijden nog steeds af bij de beloften. Tot slot werd donderdagmiddag ook bekend dat Robin Buwalda zijn laatste wedstrijd in het rood, groen en zwart gespeeld heeft. De verdediger is per direct vertrokken naar Finland.

Vermoedelijke opstelling NEC: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Sanniez; Labylle, Bruijn, Van den Berg; Okita, Druijf, Wolters

Foto: Rob Koppers