NEC speelt zaterdag haar een na laatste thuisduel, en dat is er een met grote belangen. Concurrent Excelsior komt op bezoek. Om 18:30 wordt er afgetrapt en het startsein wordt gegeven door Björn Kuipers. Peter Hyballa wilde zoals gebruikelijk niets kwijt over de basis elf.

Gregor Breinburg en Mohamed Rayhi moeten beide het duel aan zich voorbij laten gaan vanwege een schorsing. Wie de twee gaat vervangen is onduidelijk. De Gelderlander meldt dat Fomitschow de plek van Rayhi inneemt, terwijl Julian von Haacke de controlerende rol van Breinburg krijgt toegewezen. Dit zou betekenen dat Hyballa start met een 4-3-3 formatie, met op de voorste linie Jay-Roy Grot, Taiwo Awoniyi en André Fomitschow.

Robin Buwalda en Ali Messaoud zijn weer terug bij de selectie. Ook Michael Heinloth en Ferdi Kadioglu zijn weer fit. Het tweetal viel tegen FC Twente uit met een blessure. Mikael Dyrestam is na lang blessureleed deze week weer het veld op gekomen. Het is nog onduidelijk of de Zweed fit genoeg is om te kunnen spelen.

Volgens Omroep Gelderland gaat NEC proberen Excelsior te verslaan met vijf verdedigers. Buwalda keert dan terug in het centrum en Fomitschow versterkt het middenveld. Groeneveld zal samen met Grot het aanvalskoppel moeten vormen. Awoniyi mag dan op de bank plaats nemen. Het blijft gissen, met de besloten trainingen.

Kortom, we witte ut nie. De elf die er morgen staan, moeten zorgen dat ze er ook staan. Come on NEC!