Dirk Proper staat mogelijk voor zijn basisdebuut bij NEC. De zeventienjarige middenvelder werd definitief bij de eerste selectie gehaald en door omstandigheden start bij mogelijk direct tegen FC Den Bosch in de eerste wedstrijd van het jaar.

Proper maakte op het trainingskamp in Spanje indruk op de staf, die hem wel rustig wil brengen. Tegen Den Bosch is Zian Flemming echter geschorst nadat hij tegen FC Eindhoven zijn vijfde gele kaart pakte, terwijl Tom Overtoom nog altijd herstelt van een hamstringblessure. Een van de weinige overgebleven opties is Tom van de Looi, maar hij lijkt in het huidige systeem vooral een concurrent van Mart Dijkstra.

Lees ook: In gesprek met de drie hoofdtrainers van NEC

Daardoor is de kans aanwezig dat Proper zondag rechts op het middenveld start met Dijkstra achter zich en naast hem Jellert van Landschoot. De jonge Proper is in januari echter ook druk met de tentamens van zijn studie, waardoor hij vrijdag de training van NEC moest missen.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Van Rooij, Van Eijden, Kvida, Kuipers; Proper, Dijkstra, Van Landschoot;  Musaba, Romeny, Okita.

We spraken Dirk Proper tijdens het trainingskamp in Spanje. Lees dat interview hier.