Jack de Gier moet zijn elftal weer noodgedwongen wijzigen voor het duel met Roda JC. Mart Dijkstra keert terug in de basis, nadat hij twee wedstrijden plaats moest nemen op de bank. Terry Lartey Sanniez is niet geheel fit.

De rechtsback, die tegen Dordrecht op links speelde, viel aan de Krommedijk geblesseerd uit. Toen werd hij ook al vervangen door Dijkstra, die met zijn eerste balcontact meteen scoorde. Leroy Labylle neemt door de wisseling weer de linksbackpositie in. Sanniez zit waarschijnlijk wel op de bank.

Rens van Eijden is op de weg terug van een liesblessure, maar voor hem komt het treffen met de Koempels nog te vroeg. Josef Kvida en Mathias Bossaerts zullen dus weer het centrum vormen, voor Mattijs Branderhorst, die geen beste start van zijn (korte) periode in Nijmegen kent. Ook tegen Dordrecht ging de doelman niet vrijuit bij de openingstreffer.

Voorin krijgt Randy Wolters voorlopig nog het vertrouwen. De linksbuiten kan nog niet brengen wat men hier van hem verwachtte, al waren die verwachtingen ook torenhoog. Met Ndayishimiye heeft De Gier in ieder geval altijd een gevaarlijke kracht achter de hand. Druijf lijkt zijn vorm ook even kwijt te zijn, maar met zeven goals in zijn eerste acht wedstrijden in Nijmegen, zal ook hij er alles aan gaan doen om zijn ritme weer op te pakken.

Naast Van Eijden moeten ook Tom Overtoom en Frank Sturing ‘vermoedelijk’ de wedstrijd laten schieten, meent Jack de Gier. Zij trainden beide weer met de groep mee, maar voor een plek in de wedstrijdselectie is het waarschijnlijk nog te vroeg. Norbert Alblas is de enige zonder uitzicht op speelminuten op korte termijn; hij is druk bezig met zijn revalidatie, die vermoedelijk nog meer dan een halfjaar in beslag zal nemen.

Vermoedelijke opstelling: Branderhorst; Joppen, Bossaerts, Kvida, Labylle; Dijkstra, Bruijn, Van den Berg; Okita, Druijf, Wolters

Foto: Rob Koppers