Donderdagavond treedt NEC in de halve finale van de Play-Offs om promotie/degradatie aan tegen FC Emmen. Het duel in de JENS Vesting begint om 20:45 en staat onder leiding van Allard Lindhout.

De ploeg van het interim-duo De Groot en Pothuizen kent een uitstekende fase. Na de driepunter tegen AZ werd ook Heerenveen aan de zegekar geplakt. Echter was dit niet genoeg om boven de gevreesde rode streep te eindigen. Ron de Groot zag dat het spel in Heerenveen uitstekend was en ziet dus wederom geen reden tot wijzigen.

Daarom mag de viermans-defensie, die in Heerenveen voor het eerst sinds eind januari (NEC-Roda 2-0) weer eens de nul hield, blijven staan. Michael Heinloth krijgt dus de voorkeur boven Mikael Dyrestam, waar Fomitschow Burnet voor zich moet dulden. Robin Buwalda ontbreekt morgen in de wedstrijdselectie, hij is nog steeds niet volledig hersteld van zijn enkelblessure.

Julian von Haacke die met Gregor Breinburg in Heerenveen weinig moeite had met de creatieve Odegaard mag ook weer vanaf het startsein beginnen. Bij Studio Sport werd nog gezegd dat de Duitser geschorst was, maar in de nacompetitie gelden andere wetten. Arnaut Groeneveld, die zondag zijn eerste doelpunt maakte completeert het aanvalstrio met Mayi en Grot. Hoewel Taiwo Awoniyi los lijkt, met twee goals in de laatste twee duels, mag hij wederom vanaf de bank beginnen.

Foto: Rob Koppers