NEC moet het vrijdag in de seizoensopening tegen SC Cambuur nog stellen zonder Kevin Bukusu. Jonathan Okita lijkt wel op tijd fit en Gabriël Culhaci begint nog op de bank, meldt De Gelderlander.

El Karouani maakte een degelijke indruk in de voorbereiding en mag het ook tegen Cambuur laten zien. Culhaci moet dus toekijken. Dat geldt ook voor Mattijs Branderhorst. De keeper kreeg woensdag te horen dat Norbert Alblas zijn plek onder de lat inneemt. 

Jonathan Okita is hersteld van een (lichte) blessure en reist mee af naar het Noorden. Bukusu zal zijn officiele debuut nog even uit moeten stellen. Hij sloeg, net als Joep van der Sluijs, de afsluitende training over. Cas Odenthal zal de plek in het hart van de defensie naast Rens van Eijden innemen. 

Op het middenveld mogen Edgar Barreto en Jordy Bruijn laten zien of ze de torenhoge verwachtingen van het waar kunnen maken. Dirk Proper completeert het trio, net achter spits Rangelo Janga. Naast hem starten Ole Romeny en Ayman Sellouf.

Vermoedelijke opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Van Eijden (C), Odenthal, El Karouani; Barreto, Proper, Bruijn; Romeny, Janga, Sellouf.

Foto: Rob Koppers