Javier Vet gaat zaterdag tegen FC Eindhoven debuteren. De beoogde concurrent van Édgar Barreto heeft in een kleine week een goede indruk achtergelaten bij Rogier Meijer en vervangt Dirk Proper, die gepasseerd wordt.
"Hij brengt kwaliteiten die we nog niet zo hadden in de selectie. Ervaring, veel lengte, duelkracht en loopvermogen. Javier is voor ons een goede aanvulling”, aldus Rogier Meijer tegenover Omroep Gelderland. “Hij is aardig fit en heeft bij Almere gewoon doorgetraind. We gaan zien hoe hij zich houdt. Het is ook een jongen die zelf wel aangeeft wanneer het pijpje leeg is. Maar inderdaad, hij speelt morgen”, voegde de trainer er nog aan toe.
Ook Jonathan Okita start in de basis. Hij vervangt de naar Willem II vertrokken Ole Romeny. Achterin lijkt Cas Odenthal nu echt zijn krediet te hebben verspeelt. De Duitse verdediger Kevin Bukusu zal zijn debuut maken voor de Nijmegenaren. 
Vermoedelijke opstelling: Alblas, Van Rooij, Van Eijden, Bukusu, El Karouani; Tavsan, Vet, Bruijn, Van der Sluijs; Janga, Okita
Foto: Rob Koppers