Vrijdagavond komt Jong Ajax op bezoek in De Goffert. Rogier Meijer zal het moeten stellen zonder Jonathan Okita. De vleugelspits, die met zijn invalbeurt verreweg de meeste dreiging bracht tegen SC Cambuur, heeft last van zijn onderbeen. 

Tegenover zijn afwezigheid staat de terugkeer van Kevin Bukusu. Volgens De Gelderlander gaat de Duitse verdediger dan ook zijn debuut maken en staat hij naast Rens van Eijden in het hart van de defensie. Souffian El Karouani geniet voorlopig de voorkeur boven de van FC Utrecht-gehuurde Gabriel Gulhaci op de linksbackpositie. 

Op het middenveld lijkt Meijer te hinten naar een basisplek voor Thomas Beekman. "In de diepgang kunnen we Jong Ajax pijn doen", vertelde de trainer. Beekman neemt dan de plek van Dirk Proper over. In de aanval lijken voorlopig de meeste vraagtekens te staan, waar nog geen knopen zijn doorgehakt. Zo wordt Ayman Sellouf gepasseerd, verhuist Ole Romeny naar de linkerkant en krijgt Elayis Tavsan een basisplaats. In de spits staat Rangelo Janga. 

Vermoedelijke opstelling: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Bukusu, El Karouani; Bruijn, Beekman, Barreto; Tavsan, Janga, Romeny. 

De wedstrijd vangt morgen aan om 21:00 en is live te volgen via FOX Sports en RN7. Op het moment van schrijven zijn er nog zo’n twintig tickets verkrijgbaar voor een plekje in De Goffert. Als je seizoenkaarthouder bent, kan je deze kosteloos aanschaffen. Tickets zijn hier verkrijgbaar. 

Foto: Rob Koppers