Vrijdagavond om 20:00 trappen NEC en FC Emmen af voor hun eerste ontmoeting in een tijdsbestek van slechts vier dagen. Afgaande op de laatste training voor deze ontmoeting keren Gregor Breinburg en Guus Joppen terug in de basis.

Guus Joppen viel in de openingswedstrijd van het nieuwe seizoen al binnen tien minuten uit met een spierscheuring, maar keert een kleine maand later dus alweer terug. Ook Gregor Breinburg moest de laatste twee wedstrijden aan zich voorbij laten gaan wegens een blessure aan de knie, maar trainer Adri Bogers ziet de ziekenboeg dus in een rap tempo leegstromen. De schorsing van Mohamed Rayhi zit er ook op.

Joshua Smits krijgt voorlopig het vertrouwen van de technische staf en zal dus opnieuw het doel verdedigen. Guus Joppen krijgt de voorkeur boven Robin Buwalda en Michael Heinloth, die de viermans defensie met naast zich Wojciech Golla, Ted van de Pavert en Calvin Verdonk vormt. Op het middenveld moet Janio Bikel plaats maken voor Gregor Breinburg. Samen met aanvoerder Mart Dijkstra en Ferdi Kadioglu completeert hij het middenveld.

De rechtsbuiten positie was tot dusver voor Jordan Larsson, maar de spits van origine kon vanaf die positie niet overtuigen. Mohamed Rayhi, die de eerste vier wedstrijden wegens een schorsing toe moest kijken, neemt zijn plek over. Sven Braken start vrijdag wederom in de spits en Arnaut Groeneveld begint als linksbuiten.

Vermoedelijke opstelling: Smits; Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra, Kadioglu, Breinburg; Rayhi, Braken, Groeneveld.

Foto: David van Haren