Het lijkt erop dat Edgar Barreto er zondag weer bij is als NEC het thuis opneemt tegen Almere City FC. De Paraguayaan ontbrak vrijdag nog op de training, maar trainer Rogier Meijer verwacht wel een beroep op hem te kunnen doen. Barreto was er dinsdag tegen FC Volendam (1-3) ook niet bij en werd toen vervangen door Dirk Proper.

Proper stond tegen Volendam naast Jordy Bruijn op het middenveld. Barreto neemt die plek nu waarschijnlijk  weer over, net als een week geleden tegen Jong Ajax. Bruijn trainde vrijdag apart, maar is zondag ook inzetbaar. Elayis Tavsan en Joep van der Sluijs staan opnieuw op de flanken. Rangelo Janga staat voorin. Ole Romeny viel vrijdag vervroegd uit na een tik tegen zijn enkel. Hij is een twijfelgeval voor zondag.

Achterin moet Kevin Bukusu nog altijd wachten op zijn kans. Het centrum wordt tegen Almere weer gevormd door Rens van Eijden en Cas Odenthal. De backs zijn Bart van Rooij en Souffian El Karouani, die allebei tegen Volendam een goede indruk maakten. Onder de lat staat Norbert Alblas.

Vermoedelijke opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani; Tavsan, Barreto, Bruijn, Van der Sluijs; Janga, Romeny.

Foto: Rob Koppers