NEC start de tweede seizoenshelft zondagmiddag op bezoek bij FC Eindhoven. Voor de Nijmegenaren zal daar het startsein voor een grote comeback gegeven moeten worden. Trainer Jack de Gier heeft weer de beschikking over een zo goed als fitte selectie.

Alleen Randy Wolters, Frank Sturing en Norbert Alblas moeten het treffen met de Eindhovenaren laten schieten. Volgens Omroep Gelderland verdedigt Marco van Duin voorlopig het Nijmeegse doel. De laatste competitiewedstrijd in Enschede deed hij dat ook en niet onverdienstelijk. Ook op het trainingskamp liet Van Duin een betere indruk achter. In de defensie komt Leroy Labylle weer op de linksbackpositie te staan en Lartey Sanniez krijgt op rechts de voorkeur boven Guus Joppen. Josef Kvida zal weer plaats moeten nemen op de bank. Het duo Van Eijden – Bossaerts blijft voor De Gier de beste.

Op het middenveld keren Tom Overtoom (blessure) en Joey van den Berg (schorsing) terug in het elftal. Anass Achahbar completeert het trio op tien. Ferdy Druijf zal gaan debuteren; hij neemt de spits positie in met op de vleugels Jonathan Okita en Brahim Darri naast zich.

Vermoedelijke opstelling: Van Duin; Lartey Sanniez, Van Eijden, Bossaerts, Labylle; Overtoom, Achahbar, Van den Berg; Okita, Druijf, Darri

Foto: Rob Koppers