Zondagmiddag staat de 56e editie van Gelderse Derby op het programma! Om 12:30 trappen Vitesse en NEC de strijd om de nummer 1 positie van Gelderland af, die onder leiding staat van dhr. Serdar Gözübüyük. Peter Hyballa lijkt er al uit wie de Nijmeegse eer hoog moeten gaan houden, alleen staat er nog een vraagteken op negen.

Hyballa kan zondag niet beschikken over Mikael Dyrestam en Robin Buwalda. Ook Andre Fomitschow lijkt de wedstrijd aan zijn neus voorbij te moeten laten gaan. De spoeling is achterin dus heel dun, daarom lijkt het logisch dat NEC terugkeert naar het succesvollere 4-3-3 systeem. Michael Heinloth en Lorenzo Burnet mogen de backposities invullen, terwijl Dumic en Golla, die allebei op scherp staan, de viermansdefensie completeren. Julian von Haacke moet met Gregor Breinburg het opnemen tegen Baker en Foor, terwijl Messaoud achter de aanvallers speelt.

Jay-Roy Grot en Rayhi zijn wel zeker van hun plek bij Peter Hyballa. De vraag is nu wie de derde aanvaller wordt. Volgens de Gelderlander krijgt Mayi het vertrouwen, maar Omroep Gelderland meldt dat Taiwo Awoniyi, die een puike oefenwedstrijd tegen de Graafschap speelde, in de punt van de aanval mag verschijnen. Dat ziet er dan zo uit:

Foto: Rob Koppers